Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Μεγάλη η επιτυχία της επιστημονικής ημερίδας της Κλινικής ΡΕΑ

  • Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 12:06
  • 2'

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 στη συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας η επιστημονική ημερίδα της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής με θέμα «Νεότερα Δεδομένα στην Πρόληψη Διάγνωση & Θεραπεία στη Γυναίκα και το Παιδί». Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, το ακροατήριο παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες.

Πρόεδρος της Ημερίδας ήταν ο συμπατριώτης μας Θεόδωρος Μουστακαρίας, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος Δ.Σ. ΡΕΑ ο οποίος χαιρέτισε με ενθουσιασμό την ημερίδα και μίλησε για την ιδέα του να γίνει η ημερίδα αυτή αλλά και την ευτυχή υλοποίησή της. Ομιλητές ήταν: η Παπακωνσταντίνου Κατερίνα, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία αναφέρθηκε εκτενώς και εμπεριστατωμένα στο θέμα: «Ιός των Ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων (HPV) - Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας, Πρόληψη - Διάγνωση». Ακολούθησε ο συμπατριώτης μας Μανίκης  Παναγιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος - Εντατικολόγος, Δ/ντής ΕΣΥ, Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» και Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας, ο οποίος μίλησε κατανοητά, στοχευμένα και με τρόπο παραστατικό και πολύ ανθρώπινο για τον «Καρκίνο του Μαστού, Θεραπεία – Διάγνωση». Τελευταία ομιλήτρια ήταν η Μπαλαμπάνη Σωτηρία, Παιδίατρος στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας και πολύτιμη ιατρός για τα παιδιά του νησιού μας, η οποία αναφέρθηκε στο «Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού - Νεότερες Εξελίξεις».

Πρόεδροι ήταν ο Κρεατσάς Γεώργιος Καθηγητής, Διευθυντής Β' Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ξεπαπαδάκης Γρηγόρης Χειρουργός Μαστού, Δ/ντής Κέντρου Μαστού Κλινικής ΡΕΑ και η Χαρίτου Αντωνία Παιδίατρος Νεογνολόγος - Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΜΕΝΝ Κλινικής ΡΕΑ.

Μετά από κάθε ομιλία ακολούθησαν ερωτήματα από το ακροατήριο και απαντήσεις από τους αρμόδιους ιατρούς-ομιλητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κλινική ΡΕΑ στο Πλαίσιο του Προγράμματος «Η ΡΕΑ Ταξιδεύει και Προστατεύει» είχε παράλληλα επισκεφτεί την Ύδρα με ομάδα Ιατρών Μαιευτήρων Γυναικολόγων από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε στο Κουλούρειο Νοσοκομείο, πραγματοποιώντας δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, Τεστ Παπ, Κολπικό Υπέρηχο σε 145 συνολικά γυναίκες. Κάτι το οποίο όπως τονίστηκε από τον Θεόδωρο Μουστακαρία, θα επαναληφθεί πολύ σύντομα. Ενώ επίσης αναφέρθηκε ότι τις προσεχείς τρεις ημέρες θα μπορούν να εξεταστούν δωρεάν στην Κλινική ΡΕΑ άπορες γυναίκες.

Κατά την ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ, ο Πρόεδρος του ΡΕΑ Κυριάκος Μητσάκος και ο Κρεατσάς Γεώργιος Καθηγητής, Διευθυντής Β' Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας, της Ιεράς Μητροπόλεως  Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, του Κουλούρειου Νοσοκομείου και του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου. Το μήνυμα που έλαβαν όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι η σημασία της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης και οπωσδήποτε η άμεση επαφή με τους ιατρούς. Συγχαρητήρια σε όλους για την όμορφη αυτή εκδήλωση και τις δωρεάν εξετάσεις στις γυναίκες του νησιού μας.

 

 

collage rea3

collage rea1

collage rea2