Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Ολοκληρώθηκε το 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών

  • Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 15:40
  • 2'

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά: Γιάννης Δράγνης, Nathanael Mauclair, Γιάννης Σαχίνης, Γιάννης Κούστας, Martin Stopford, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Πάνου, Μανώλης Βορδώνης, Haisheng Zhou και Nigel Lowry. 

 

Maritime Greece in the Privatization Era -
Challenges and Opportunities of the China – Greece Cooperation
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013, Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών (www.aya.com.gr) για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, 2013, στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας. Στο συνέδριο, που πλέον έχει γίνει θεσμός στο νησί με την μεγάλη ναυτική παράδοση, συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από το ναυτιλιακό, επιχειρηματικό, διπλωματικό και πολιτικό χώρο, που τοποθετήθηκαν σε καίρια ζητήματα σχετικά με τις Ελληνοκινεζικές σχέσεις καθώς και τις προοπτικές που δημιουργούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών.
Ο καταλυτικός ρόλος της ναυτιλίας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η κεφαλαιώδης συμβολή της Ελληνο-Κινεζικής συνεργασίας ήταν οι βασικοί πυλώνες ενδιαφέροντος. Στο συνέδριο συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Κίνας, Sun Liwei καθώς και οι: Μανώλης Βορδώνης - πρώην Γενικός Διευθυντής Thenamaris, Κυριάκος Δερμάτης - Μέλος Δ.Σ., Intermodal Shipbroking, Γιάννης Δράγνης - Διευθύνων Σύμβουλος, Godenport Holdings, Γιάννης Κούστας - Πρόεδρος & CEO, Danaos Corp, Nathanael Mauclair - Deputy Director - International Listings, NYSE Euronext, Inc., Γιάννης Πάνου - Πρόεδρος & CEO United Guards Services, Martin Stopford -President, Clarkson Research Services Ltd. και Haisheng Zhou - General Manager, China Classification Society. Σημαντικός αριθμός έγκριτων στελεχών της ελληνικής ναυτιλιακής και επιχειρηματικής αγοράς συμμετείχε στην συζήτηση αναδεικνύοντας το συνέδριο σαν το πρώτο θεσμοθετημένο "συνέδριο σκέψης και ελευθεροκοινωνίας", αφού πέραν των εισηγητών ολοι έχουν την δυνατότητα να λάβουν τον λόγο και να τοποθετηθούν.
Η έναρξη του συνεδρίου έγινε από τον Πρόεδρο της Αδελφότητoς των Υδραίων Αθηνών, Γιάννη Σαχίνη, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς της Αδελφότητος που είναι η προβολή της ναυτικής ιστορίας της Ύδρας, η προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα και η διασύνδεση ερευνητών, υψηλόβαθμων στελεχών, ινστιτούτων και οργανισμών, της διεθνούς Ναυτιλίας.
Το πολυπληθές ακροατήριο χαιρέτισε ο Δήμαρχος Υδραίων, κ. Άγγελος Κοτρώνης, συγχαίροντας τους διοργανωτές που εδώ και 5 χρόνια εργάζονται ακούραστα για να θεμελιώσουν το θεσμό του Ναυτιλιακού Συνεδρίου στη ναυτική Υδρα.
Το συνέδριο κάλυψε θεματικά καίρια θεσμικά ζητήματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, υπογραμμίζοντας την προστιθέμενη αξία αυτής για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και ναυτιλίας εν γένει.

collage synedrio1

collage adelfotita2


Στα πλαίσια των παράλληλων δραστηριοτήτων του συνεδρίου, το βράδυ του Σαββάτου, ξεκίνησε η τριήμερη προβολή της ταινίας «Το παιδί και το Δελφίνι» με τη Σοφία Λώρεν, που όταν προβλήθηκε το 1957 είχε πυροδοτήσει μεγάλο τουριστικό ρεύμα προς την Ύδρα και την Ελλάδα γενικά. Το ίδιο βράδυ δόθηκαν δεξιώσεις στους συνέδρους σε σκάφη φίλων της Αδελφότητας στο λιμάνι της Ύδρας. Το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε το Κυνήγι Θησαυρού, που αποτελεί μέρος της διεθνούς εκστρατείας της Αδελφότητος για τη διεθνή προβολή του δικτύου Μονοπατιών του νησιού. Η Αδελφότητα διενεργεί όλες αυτές τις παράπλευρες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τοπικούς επιχειρηματίες που ήταν και χορηγοί στα πλαίσια της προσπάθειας της, για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού που αποτελεί κοινό στόχο όλων των Υδραίων.
Την επιμέλεια και τον συντονισμό της ευρείας και ενδιαφέρουσας θεματολογίας είχαν οι Γιώργος Ξηραδάκης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants και Nigel Lowry, Ανταποκριτής στην Ελλάδα της Lloyd's List.

Το συνέδριο διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνο-Κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας, του Ελληνο-Κινεζικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

*Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητος: www.aya.com.gr