Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Πρόταση του Δημάρχου Ύδρας για να παραμείνει ο ήλιος του Jeff Koons στο νησί

  • Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 12:14
  • 1'

Στις 20 Ιουνίου 2022 λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης "Apollo" του Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons στα Σφαγεία της Ύδρας από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, ο Δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, επέδωσε στον διάσημο καλλιτέχνη το Μετάλλιο του Δήμου. 

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημαρχείου Ύδρας, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Πριγκίπισσα του Κατάρ Sheikha Al Mayssa, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ Δάκης Ιωάννου. Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία του, η οποία όπως δήλωσε, αποτελεί και επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, να παραμείνει για πάντα στην Ύδρα ο «Ήλιος του Τζεφ Κουνς».
Έκτοτε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και επίτιμος Δημότης Ύδρας, Δάκης Ιωάννου, έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες να αγοράσει το έργο και να το δωρίσει στον Δήμο. Απαραίτητη προϋπόθεση, σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Δήμαρχος Ύδρας δηλώνει ήδη στρατιώτης σε αυτή την προσπάθεια.