Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σαν Τζόρτζι - Εκδόθηκαν οι μειωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά της Ύδρας

  • Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 14:38
  • 1'

Με έκπτωση έρχονται οι νέοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος ΔΕΔΔΗΕ στους οικιακούς καταναλωτές της Ύδρας λόγω του αιολικού πάρκου του Σαν Τζόρτζι. Συγκεκριμένα το ποσό έκπτωσης αφορά στην είσπραξη του ειδικού τέλους για την λειτουργία αιολικού πάρκου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ύδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λογαριασμοί οι οποίοι εκδόθηκαν και είναι προς αποστολή, περιλαμβάνουν τα αναδρομικά των εκπτώσεων και τα ποσά είναι αρκετά ικανοποιητικά ανάλογα και με την εκάστοτε κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τελικά φαίνεται και στην πράξη ότι οι προσπάθειες του Δήμου Ύδρας απέδωσαν καρπούς ώστε το αίτημα έκπτωσης των λογαριασμών στα νοικοκυριά του νησιού μας να μη μείνει μόνο στα χαρτιά.

Μάλιστα οι εκπτώσεις ήρθαν σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση έχει αυξήσει κατά πολύ τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και έχει δυσκολέψει τα οικονομικά κάθε οικογένειας.

Αξίζει να σημειώσουμε τον πολυετή δικαστικό αγώνα του Δήμου Ύδρας με τον Δήμο Λαυρεωτικής για την επαναφορά των διοικητικών ορίων στον δικό μας δήμο.

Ενώ επίσης αξίζει να θυμίσουμε τον διαρκή αγώνα της "Φωνής της Ύδρας" που από τον Οκτώβριο του 2011 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για άμεσες δικαστικές ενέργειες, που δυστυχώς εκείνη την περίοδο δεν ήταν στοχευμένες.

Σκοπός μας ήταν να διεκδικήσουμε και πάλι ως Δήμος τα διοικητικά όρια (1834), αφού μια "ατυχής" παρέμβαση (το 2011), τα είχε μεταφέρει λανθασμένα στον Δήμο Λαυρεωτικής.