Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Ο Κώστας Αναστόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές

  • Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 13:24
  • 2'
Με ανοικτή επιστολή του ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας και νυν δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αναστόπουλος, ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Με την επιστολή του ευχαριστεί όλους τους πολίτες, τα στελέχη της Δημοτικής του Παράταξης, τους εργαζόμενους στον Δήμο, για την στήριξη όλων αυτών των ετών στο πρόσωπό του. Τον προσεχή Δεκέμβρη ο κ. Αναστόπουλος συμπληρώνει 37 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπογραμμίζει δε, ότι θα αξιοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία του προς όφελος των επόμενων γενεών.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αναστόπουλου:
Φίλες και Φίλοι, Υδραίες και Υδραίοι,
Με τη δική σας αγάπη, εμπιστοσύνη και διαρκή στήριξη, το Δεκέμβριο του 2023, θα συμπληρώσω 37 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:
10 χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος Αττικής, 11 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της μειοψηφίας του Δήμου Ύδρας και για 16 ολόκληρα χρόνια είχα την τιμή να υπηρετήσω την Ύδρα μας από το αξίωμα του Δημάρχου Υδραίων.
Το διάστημα αυτό ξεκινήσαμε μια νέα διαδρομή για τον τόπο μας, μια νέα αφετηρία για την αναζωογόνηση της Ύδρας μας. Με σοβαρότητα, ειλικρίνεια, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις, μακριά από συμφέροντα και κάθε είδους ιδιοτέλεια, μου δόθηκε η ευκαιρία να βάλω το δικό μου "λιθαράκι" στην κοινή μας προσπάθεια να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Έγιναν σημαντικά έργα, υλοποιήθηκαν εκατοντάδες δράσεις και πολιτικές άφησαν ισχυρό και θετικό αποτέλεσμα στην Τοπική μας κοινωνία. Η φωνή του Δήμου μας ακούστηκε δυνατά στα κέντρα λήψης αποφάσεων και προβλήθηκε η Ύδρα μας στα πέρατα του κόσμου. Παρόλο που κατά καιρούς συκοφαντήθηκα από ταπεινά συμφέροντα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη μου για τη νέα Ύδρα μας, το Νησί που γεννήθηκα και ζω. Ενώ δεσμεύομαι ότι θα θα συνεχίσω να υπηρετήσω τα συμφέροντα της Ύδρας μας και των Υδραίων και θα παραμείνω ενεργός πολίτης.
Υδραίες και Υδραίοι,
Φίλες και Φίλοι,
Με αυτές τις σκέψεις, χωρίς εμμονές, και παρά την παρότρυνση εκατοντάδων συμπολιτών μας, πήρα την απόφαση να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές. Αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει να είμαι ενεργός πολίτης, όπως προείπα, για να εξακολουθήσω και στο μέλλον να είμαι χρήσιμος για την Ύδρα και τους συμπολίτες μου.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους με ψήφιζαν και όσους δεν με ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί όλοι μαζί συνέβαλαν στην κοινή μας προσπάθεια να κρατήσουμε την Ύδρα μας πάνω από παρατάξεις, κόμματα και προσωπικές προτιμήσεις.
Ιδιαίτερα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς όλα τα στελέχη της Δημοτικής μου Παράταξης. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εργαζομένους του Δήμου μας. Χωρίς τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων, δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα από όσα σήμερα μας κάνουν υπερήφανους για το έργο μας στο Νησί της καρδιάς μας.
Φίλες και Φίλοι μου,
Θα συνεχίσω να ζω και να εργάζομαι εδώ με την οικογένειά μου. Να νοιάζομαι για εσάς και να προωθώ λύσεις για τα τοπικά ζητήματα. Να αξιοποιώ τις γνώσεις και την εμπειρία μου προς όφελος των επόμενων γενεών.
Η Ύδρα ήταν, είναι και παραμένει η μεγάλη αγαπημένη. Η Ύδρα της καρδιάς μας!
Με αγάπη και εκτίμηση,
Κώστας Γ. Αναστόπουλος,
πρ. Δήμαρχος Υδραίων