Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023

Ανοικτή Επιστολή του Συλλόγου Αγωγιατών Ύδρας «Άγιος Νικόλαος» για το θέμα των ιπποειδών

  • Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 15:40
  • 1'

Μετά τις πρόσφατες δημοσιεύσεις και την ένταση που έχει δημιουργηθεί πανελληνίως με τα ιπποειδή της Ύδρας, ο Σύλλογος Αγωγιατών Ύδρας «Άγιος Νικόλαος» μέσω του Προέδρου του Γιώργου Βιούλγαρη απαντά με ανοικτή επιστολή του.

Ακολουθεί η Ανοικτή Επιστολή του Συλλόγου Αγωγιατών ΎδραςΑνοικτή Επιστολή του Συλλόγου Αγωγιατών Ύδρας «Άγιος Νικόλαος»

Ο Σύλλογος Αγωγιατών Ύδρας «Άγιος Νικόλαος» απαντά με αυτή την ανοιχτή επιστολή στις πρόσφατες ανησυχίες και παρανοήσεις σχετικά με την μεταχείριση των ιπποειδών στο νησί της Ύδρας. Επειδή θεωρούμε την ευημερία των ιπποειδών μας ως ύψιστη προτεραιότητά μας θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι καμία ακατάλληλη μεταχείριση, δεν έχει γίνει από κανένα μέλος του συλλόγου μας. Η ευζωία των ιπποειδών μας δεν είναι απλώς μια νομική απαίτηση αλλά μια ηθική υποχρέωση την οποία λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.

Ως υπεύθυνος και ευσυνείδητος σύλλογος, συμμορφωνόμαστε πλήρως με όλη τη νομοθεσία που αφορά τους κανονισμούς ευημερίας και εργασίας των ιπποειδών. Τα ιπποειδή μας δεν υποβάλλονται ποτέ σε εργασία σε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 35 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, τα φορτία που μεταφέρουν τα ιπποειδή μας τηρούν το επιτρεπόμενο όριο βάρους των 100 κιλών, ένα πρότυπο που ορίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μολονότι ο όγκος των αντικειμένων που μεταφέρονται, μπορεί να φαίνεται παραπλανητικός, σας διαβεβαιώνουμε ότι το βάρος τους παραμένει σταθερά πολύ κάτω από το καθορισμένο όριο.

Ανησυχούμε βαθύτατα για την πρόσφατη ένταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ζώων και οι οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών σχολίων και προσβολών που απευθύνονται σε αυτούς. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Αγωγιατών, εκφράζω την ειλικρινή μου στήριξη στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και στέκομαι αλληλέγγυος στο ζήτημα που ανέκυψε. Κανένα άτομο ή οικογένεια δεν θα έπρεπε να υποστεί τέτοια μεταχείριση. Το ίδιο και το νησί μας που διασύρεται και δυσφημίζεται.

Καλούμε ολόψυχα, όποιον συμμερίζεται τις ανησυχίες μας για την ευζωία των ιπποειδών να συμμετάσχει στις προσπάθειές μας να φτιάξουμε σκίαστρα για την προστασία των ζώων μας. Αναγνωρίζουμε τη σημασία της διασφάλισης ότι τα άλογά μας δεν πρέπει να εκτίθενται άσκοπα σε σκληρές συνθήκες. Παρά την ακλόνητη αφοσίωσή μας, έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξασφάλιση υποστήριξης, είτε από ομάδες προστασίας των ζώων είτε από την κυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ήταν και είναι ακούραστες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Ο Σύλλογος Αγωγιατών Ύδρας δεσμεύεται αποφασιστικά για την πρόληψη κάθε μορφής κακοποίησης ζώων. Συνεργαζόμαστε πρόθυμα με οποιονδήποτε οργανισμό ή άτομο που μοιράζεται το πάθος μας για την ευημερία των ζώων. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για την οικοδόμηση ουσιαστικών συνεργασιών.

Γιώργος Βούλγαρης

Πρόεδρος Συλλόγου Αγωγιατών

"Άγιος Νικόλαος"