Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Στ. Λεουτσάκος μιλά για το Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Πειραιά και Νησιών

  • Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 16:52
  • 1'

Ο υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού, αναφέρθηκε στο σχέδιο της Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής του Πειραιά και των Νησιών, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Σ.Τ.Α.), το οποίο θα υπόκειται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κεντρικό πυρήνα την ανασύνθεση-ανανέωση του τουριστικού προϊόντος.
Η περιοχή μας θα ενταχθεί σε αυτό το Σχέδιο, με συγκεκριμένες προτάσεις:
• Για την δημιουργία ή την ανάπτυξη αναγκαίων υποδομών (σε μαρίνες, λιμάνια και στο αεροδρόμιο Κυθήρων, πλήρως λειτουργικά κέντρα Υγείας κ.α.) και σε συνδυασμό με τον έγκαιρο προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, να διευκολύνεται η πρόσβαση του επισκέπτη ακόμα και για ένα σαββατοκύριακο.
• Για να αναπτυχθούν πολυθεματικές μορφές τουρισμού, καθώς ο Αργοσαρωνικός, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μπορούν να υποστηρίξουν πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός τουρισμός, ο περιπατητικός, ο αθλητικός και ο ιστορικός τουρισμός. Παράλληλα, αξιοποιείται η παραγωγή τοπικών προϊόντων.
Έτσι, τα οφέλη του τουρισμού διαχέονται σε ολόκληρη την τοπική οικονομία, γίνεται μια σταθερή πηγή εσόδων και μοχλός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Γι' αυτό λέμε, ότι και στην περιοχή του Πειραιά και των Νησιών μας στις 25 του Γενάρη έρχεται η ΕΛΠΙΔΑ