Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Αφιερωμένη μια εκπομπή του Δ. Αλφιέρη στην Τρίτη Ηλικία

  • Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 12:13
  • 2'

 

 

Εκτός ραδιοθαλάμου βρέθηκε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 η εκπομπή του Δημήτρη Αλφιέρη, "Εφ' όλης της ύλης", η οποία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας μεταδόθηκε απευθείας από το Γηροκομείο Πειραιά, πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.Σεραφείμ.
Για τον τρόπο λειτουργίας της Γηροκομείου, μίλησε το μέλος της διοικούσας επιτροπής κ.Σταυρούλα Μπραΐμη - Νιαρχάκου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θα πρέπει να τύχουν μιας καλής μέριμνας»και πως «στο Γηροκομείο Πειραιά, αυτό επιτυγχάνεται».
Η εκπομπή κάλυψε αρκετό χρόνο αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας και τον τρόπο που οι υπεύθυνοι ιατροί αντιμετωπίζουν περιστατικά στο Γηροκομείο Πειραιά. Αξίζει να αναφέρουμε, όπως είπε και ο ιατρός εργασίας κ. Μανώλης Νικητιάδης, ότι το Γηροκομείο Πειραιά αυτή τη στιγμή καλύπτει πολλές ειδικότητες όπως Παθολόγου, καρδιολόγου, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγου κ.α. Επεσήμανε δε,ότι: «Ο κάθε άνθρωπος έχει έναν ή δύο παππούδες και μαθαίνει πολλά από αυτόν. Φανταστείτε εμείς που έχουμε διακόσιους και πλέον πόσα μαθήματα ζωής παίρνουμε», και συμπλήρωσε ότι «το Γηροκομείο Πειραιά δεν κινείται από οικονομικό όφελος γιατί προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα εισπράττει».alfierhs2

 


Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου Πειραιώς είναι στη διάθεση των γερόντων 24 ώρες το 24ωρο.Παρών στην εκπομπή και ο τ.Υπουργός Παιδείας κ.Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική και καταλυτική για την οικογένεια παρουσία «της φιγούρας του παππού και της γιαγιάς». «Είναι ημέρα σεβασμού και αγάπης για όλους αυτούς που έδωσαν τα πάντα για να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους και να γίνουμε εμείς ότι είμαστε σήμερα» σημείωσε ο κ.Αρβανιτόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «κάθε ημέρα θα πρέπει να δίνουμε την αγάπη και τη στοργή στους ανθρώπους μας».
Αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο που έχει διαδραματίσει αυτή την εποχή η Εκκλησία «και ιδιαίτερα η Πειραϊκή Εκκλησία, γιατί έχει σταθεί με πάρα πολλούς τρόπους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», όπως χαρακτηριστικά είπε, συμπληρώνοντας πως «η βοήθεια προς το συνάνθρωπο είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι συχνό φαινόμενο αλλά πρέπει όσοι και όσο μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας».
«Είχα την τύχη να μεγαλώσω με τον παππού και τη γιαγιά» είπε ο κ.Αρβανιτόπουλος, ενώ κάνοντας λόγο για το σημαντικό θεσμό και την αξία της οικογένειας τόνισε πως «πρέπει να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού». «Έχουμε κρίση αξιών» ανέφερε σε άλλο σημείο, τονίζοντας πως «όλα είναι θέμα παιδείας» και πως η οικονομική κρίση είναι απλά η επιφάνεια.
Μιλώντας συγκεκριμένα για το Γηροκομείο Πειραιά είπε πως «είναι ένα σπίτι αγάπης. Το Γηροκομείο μας είναι η υπερηφάνεια μας, γιατί προσφέρει πολλά παραπάνω με την αγάπη και την στοργή της Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Σεβασμιωτάτου». «Μας κάνει υπερήφανους» κατέληξε.
Από τις πιο ευχάριστες στιγμές της εκπομπής ήταν η συνομιλία με γέροντες και γερόντισσες του Γηροκομείου οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αρκετά πράγματα της καθημερινότητάς τους, ευχαριστώντας παράλληλα με τον δικό τους τρόπο το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υπευθυνότητα, την αγάπη, τη ζεστασιά, τη φροντίδα και την ανθρωπιά που τους προσφέρουν.