Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Συνεργασία Π.Ε.Πειραιά-Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για αναδάσωση στο όρος Αιγάλεω

  • Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 14:58
  • 1'

Συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε θέματα αναδάσωσης έχει εγκαινιάσει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά παραχώρησε υλικό (ένα κοντέινερ, ένα μηχάνημα κομποστοποίησης κλπ) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες αναδάσωσης στη θέση Ζέστενα του όρους Αιγάλεω, τις οποίες πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας.
Ταυτόχρονα, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά εργάζεται για την ένταξη έργων αναδάσωσης στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα, σε εφαρμογή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με αριθμό 355/2012, η οποία αφορά σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την αναδάσωση δημόσιων αναδασωτέων εκτάσεων, έχει προταθεί η ένταξη αναδάσωσης της θέσης Ζέστενα του όρους Αιγάλεω, έκτασης 232 στρεμμάτων.
Πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά είναι η εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων της για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.