Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Πετυχημένη η δημόσια διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας

  • Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 11:16
  • 1'


Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, για το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» από το Τμήμα Ναυτιλίας και την Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (Ε.Ε.Κ.Ε.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος, στον Πειραιά.
Για το σκοπό της εκδήλωσης και για τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., τοποθετήθηκαν οι Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων και μέλος της ΕΕΚΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η Εύη Καρακώστα, υπεύθυνη της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. για το Τμήμα Ναυτιλίας και ο Χρήστος Λαμπρίδης, συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.
Στη διαδικασία παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων των ναυτεργατών, των συνταξιούχων ναυτικών, του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, των εργαζομένων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στους εποπτευόμενους φορείς, των εργαζομένων στα λιμάνια, του προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας, των εργαζομένων στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, συνδικαλιστές από το χώρο της ναυπηγοεπισκευής, εκπρόσωποι επαγγελματικών Συλλόγων και Φορέων της αυτοδιοίκησης.
Στις παρεμβάσεις που έγιναν, τονίστηκε, ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί προϊόν μιας διαδικασίας ουσιαστικής διαβούλευσης, ούτε στην αρχική του μορφή, ούτε πολύ περισσότερο, στην πιο πρόσφατη εκδοχή του και πιθανά να κατατεθεί χωρίς να έχει καν προηγηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης, που προβλέπει ο νόμος. Επίσης, εκφράστηκαν σοβαρές διαφωνίες, τόσο για το σύνολο, όσο και για συγκεκριμένες διατάξεις του σχεδίου νόμου και τονίστηκαν τα προβλήματα, που θα δημιουργήσει τυχόν εφαρμογή τους.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, με τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία, τόσο για τα ζητήματα που αφορούν στις διατάξεις του σχεδίου νόμου, όσο και για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, καθώς και τους εμπλεκόμενους με τη ναυτιλία και τα λιμάνια.