Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

400 Χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Διονυσίου - Στην εκδήλωση ομιλήτρια ήταν η Προϊσταμένη του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου

  • Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 10:13
  • 1'
Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Ύδρας ότι:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου 2022, η προγραμματισμένη Εσπερίδα με κεντρικό θέμα " Από το Φως του Αγίου Διονυσίου στο χρώμα των ναζαρηνών", στο αμφιθέατρο του εν Αιγίνη Κέντρου Νεότητος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ, των Πατέρων, των αρχών της Νήσου και πλήθους κόσμου.
Την Εσπερίδα άνοιξε ο Πανοσ.Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ π.Νεκτάριος Δαρδανός, και εν συνεχεία η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας απέδωσε επίκαιρους ύμνους.
Κατόπιν ο κ. Μαργαρίτης ευχαρίστησε για την όλη συνεργασία στην διοργάνωση της Έκθεσης, ενώ ο συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως, Γυμνασιάρχης και Θεολόγος κ. Γεώργιος Μπήτρος ως συντονιστής, παρουσίασε τους τρεις εκλεκτούς ομιλητάς:
Την κ. Αδαμοπούλου Κωνσταντίνα, Αρχειονόμο - Ιστορικό, Διευθύντρια Ι.Α.Μ.Υ, τον κ.Φριλίγκο Ιωάννη,  Δρ.Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης και την κ. Στουφή - Πουλημένου Ιωάννα, Καθηγήτρια τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ.
Μετά το πέρας των τριών επιτυχών εισηγήσεων χαιρέτησε την εκδήλωση και ο κ. Δήμαρχος Αιγίνης.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ έκλεισε την Εσπερίδα με λόγους ευχαριστηρίους ενώ προσέφερε στους ομιλητές αναμνηστικά δώρα.
Τέλος ο Μουσικός Σύλλογος Αιγίνης, " Μούσα" έψαλλε τα κάλαντα.

Έξοδος Στην Ύδρα