Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Δωρεάν φροντίδα ιπποειδών στις 10, 11, & 12 Οκτωβρίου 2017

  • Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 15:44
  • 1'

Από το 2008 και κάθε χρόνο το φιλοζωικό σωματείο «η Κιβωτός της Ύδρας» σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας και τους ιδιοκτητές των ιπποειδών, καλεί το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (Animal Action) στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών στην Ελλάδα, το οποίο και πραγματοποιεί επισκέψεις στο νησί, όπου και προσφέρονται στην τοπική κοινωνία, δωρεάν κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα σε γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα εργασίας.

Έτσι και φέτος η «Κιβωτός της Ύδρας» που έχει αναλάβει και καθιερώσει την οργάνωση του προγράμματος στο νησί μας, θα ήθελε να προσκαλέσει όλους τους ιδιοκτήτες των ιπποειδών να παραβρεθούν μαζί με τα ιπποειδή τους στις 10, 11 & 12 Οκτωβρίου 2017 στη θέση Γεφύρια.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη ομάδας της Animal Αction που θα αποτελείται από κτηνιάτρο, πεταλωτή και οδοντίατρο ιπποειδών και απευθύνεται σε ζώα εργασίας (γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια). Στις επισκέψεις αυτές γίνεται δωρεάν κτηνιατρικός έλεγχος όλων των ιπποειδών που προσέρχονται, κτηνιατρική φροντίδα σε όσα ζώα έχουν ανάγκη, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα, ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών των ζώων αλλά και των κατά τόπους κτηνιάτρων, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού και φυλλαδίων.
Σε όλα τα γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια που θα συμμετάσχουν, θα γίνει έλεγχος θρεπτικής κατάστασης, ενδοαποπαρασίτωση, φροντίδα τυχόν πληγών, λιμάρισμα δοντιών προκειμένου να τρώνε καλύτερα, εξονυχισμός οπλών για καλύτερο βηματισμό, χρήση εξωπαρασιτοκτόνων για μύγες κτλ.
Επίσης, η «Κιβωτός της Ύδρας» καλεί τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, να έρθουν να παρακολουθήσουν τη δράση της ομάδας πεταλωτών και κτηνιάτρων.
Η επίσκεψη της ομάδας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία κατά την οποία οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν γνώσεις για την κατηγορία αυτών των ζώων καθώς και να ενημερωθούν για το επάγγελμα του κτηνιάτρου και του πεταλωτή.
Άλλωστε ο απώτερος πάντα σκοπός της Κιβωτού της Ύδρας είναι η θεμελίωση της φιλοζωίας στη συνείδηση των παιδιών, καθώς στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας, φιλόζωης γενιάς η οποία θα σέβεται κάθε μορφή ζωής.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν με την "Κιβωτό", προκειμένου να κανονιστεί η ώρα και η τοποθεσία διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η "Κιβωτός" ευχαριστεί για τη συνεργασία, την Animal Action και την ομάδα της, καθώς και τον Δήμο Ύδρας.