Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η απάντηση του Δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη στο φιλοζωικό σωματείο "η Κιβωτός της Ύδρας"

  • Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 17:09
  • 1'

Απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης στο δελτίο τύπου του φιλοζωικού σωματείου "Η Κιβωτός της Ύδρας" αναφερόμενος στη στάση του Δήμου και τη συνεργασία του στις δράσεις που διοργανώνονται.

Ακολουθεί η απάντηση του Δημάρχου Ύδρας:

"Με πολύ πικρία διαβάσαμε το δελτίο τύπου της φιλοζωικής οργάνωσης «Κιβωτός της Ύδρας» το οποίο κάνει λόγο για μη σωστή στάση του Δήμου μας απέναντι στην δράση της. Καθ όλη τη διάρκεια της θητείας μας ο Δήμος μας και δωρεάν χώρο προσφέρει στο σωματείο και χρηματοδοτεί σχεδόν τις δύο πιο σημαντικές δραστηριότητες του. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος μας συμμετέχει κάθε χρόνο τόσο στα έξοδα της φιλοξενίας των κτηνιάτρων για την φροντίδα των ιπποειδών όσο και για τη διενέργεια στειρώσεων. Είχαμε επίσης δεσμευτεί, όπως κάθε χρόνο, να καλύψουμε και τα έξοδα φιλοξενίας και να διαθέσουμε και χώρο και για τις φετινές στειρώσεις στην ημερομηνία που μας γνωστοποιήθηκε. Δυστυχώς η πρωτοβουλία αυτή αναβλήθηκε χωρίς να μας ενημερώσει κανείς. Επίσης ο Δήμος μας μέσω της ΚΕΔΥ έχει αποφασίσει να καλύπτει ετήσια έξοδα της «Κιβωτού της Ύδρας» της τάξεως των 1500 Ευρώ. Τέλος, όπως όλοι γνωρίζουμε λόγω της επισκευής του κτιρίου του Α’ Δημοτικού, το σχολείο θα μεταστεγαστεί στο κτίριο του πρώην Σαχτουρείου Γυμνασίου Λυκείου Ύδρας.

Ως αποτέλεσμα ζητήθηκε από την «Κιβωτό της Ύδρας» να αδειάσει τον χώρο που καταλαμβάνει και επίσης της γνωστοποιήθηκε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν στειρώσεις στον εν λόγω χώρο μετά τον Νοέμβριο για ευνόητους λόγους μιας και προορίζεται να φιλοξενήσει για τους επόμενους μήνες 80 παιδιά! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εγώ προσωπικά πρότεινα άλλον δημοτικό χώρο όπου θα μπορούσε, πολύ άνετα κατά τη γνώμη μου να αποθηκευτεί ο εξοπλισμός της «Κιβωτού». Διαβεβαίωσα επίσης ότι εφόσον το επιθυμούν, τον Απρίλιο θα μπορέσουν να επιστρέψουν στον χώρο του Σαχτουρείου. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που μ’ έμαθε να αγαπάω τα ζώα. Νομίζω ότι αυτό το ξέρουν όλοι. Μ’ έμαθε επίσης να μην είμαι αχάριστος και να λέω πάντα την αλήθεια. Όπως τώρα!

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε την «Κιβωτό της Ύδρας» για το εθελοντικό έργο της, στο οποίο ο Δήμος μας θα είναι όπως πάντα αρωγός."