Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Σταθμοί πόσιμου νερού και τροφής από την "Υδραϊκή Κιβωτό" αλλά και σπιτάκια προστασίας για τις αδέσποτες γάτες

  • Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 19:02
  • 1'

Είναι χειμώνας και το κρύο είναι τσουχτερό.

Οι αδέσποτες γάτες του νησιού όπως είναι φυσικό δεν έρχονται σε επαφή με τον ίδιο κόσμο, που τις ταΐζει το καλοκαίρι και το πρόβλημα της σίτισής τους όλη αυτή την περίοδο είναι γεγονός.

Γιατί φιλόζωος δεν είναι μόνος αυτός που αγαπά και προσέχει το δικό του κατοικίδιο αλλά και αυτός που μεριμνά για όλα τα ζωάκια που ταλαιπωρούνται και συχνά πεινάνε, όπως οι αδέποτες γάτες του νησιού.

Το Φιλοζωικό Σωματείο "Υδραϊκή Κιβωτός" και οι εθελοντές του φροντίζουν με κάθε τρόπο ώστε οι αδέσποτες γάτες μέχρι και οι πάπιες του νησιού να σιτίζονται και να ποτίζονται.

Σημεία πόσιμου νερού και σίτισης έχουν τοποθετηθεί σε 12 μέρη του νησιού, με σκοπό να τοποθετηθούν σε άλλες 3 περιοχές, ώστε οι γάτες να λαμβάνουν την απαραίτητη τροφή και φροντίδα και να μην λιμοκτονούν.

Έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί ειδικές ξύλινες κατασκευές σε πολλές περιοχές της Ύδρας όπου συνολικά χρειάζονται μέχρι τώρα σε ένα μήνα 27 μεγάλα σακιά ξηράς τροφής. (Αυλάκι, Καμίνι, Βλυχό, Έξω από το ΙΑΜΥ, την παλιά δημοτική αγορά, τα περιβολάκια, τα Καλά Πηγάδια, την Παιδική Χαρά στο γήπεδο, στο Ρέμα στο Καμίνι).

Εκτός όμως από τις ειδικές κατασκευές σίτισης που τροφοδοτούνται τακτικά από τους εθελοντές με ξηρά τροφή, η "Υδραϊκή Κιβωτός" δημιούργησε και τοποθέτησε πρόσφατα, σπιτάκια διαμονής για τις αδέσποτες γάτες ώστε να προφυλάσσονται από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Σπιτάκια τοποθετήθηκαν στην Παιδική Χαρά στο Γήπεδο, κοντά στην εκκλησία των Αγ. Κων/νου και Ελένης, στα Περιβολάκια, στην παλιά δημοτική αγορά, ενώ σύντομα θα βρίσκονται και σε άλλες περιοχές.

Πολλά μπράβο για την διαχρονική προσφορά της "Υδραϊκής Κιβωτού".

Οι αδέσποτες γάτες του νησιού μας είναι πάντα φροντισμένες και γνωρίζουμε επίσης ότι πολλές θεραπείες που λαμβάνουν από Κτηνίατρο του Σωματείου, τις βοηθούν να αντεπεξέλθουν από πολύ σοβαρές αρρώστιες.