Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Στόχευση σε νέα τουριστική δύναμη

  • Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 13:17
  • 1'

Με γνώμονα την προσέγγιση του Κινεζικού τουριστικού κοινού

 

Με γνώμονα την προσέγγιση του Κινεζικού τουριστικού κοινού θα πρέπει να κινηθεί η Ύδρα, εντείνοντας τις προσπάθειές της, καθώς η επισκεψιμότητα των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, με αγαπημένη την Κρήτη, άγγιξε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το 50%. Οι συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού στον τομέα της προσέλκυσης Κινέζων τουριστών αποδίδουν καρπούς, ενώ έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας. Και αυτό έγινε, γιατί οι Κινέζοι αποτελούν εδώ και καιρό σπουδαία τουριστική δύναμη για την Ευρώπη.
Σημειώστε, ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού μας και αυτό γιατί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου είναι η εθνική εορτή της Κίνας, ενώ επίσης από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου είναι η περίοδος των εορτών της επόμενης κινέζικης πρωτοχρονιάς. Οι Κινέζοι ταξιδεύουν ομαδικά μέσω τουριστικού πρακτορείου και σε πολλές περιπτώσεις και ατομικά. Η δε απευθείας αεροπορική γραμμή τσάρτερ από την Σαγκάη στην Αθήνα θα μπορούσε να διευκολύνει θαυμάσια την πρόσβαση των Κινέζων τουριστών στο νησί μας.
Μια και η τουριστική επιτροπή του Δήμου μας έχει κάνει ήδη την πρώτη της συνάντηση, προτείνουμε να συζητήσουν προσεχώς το θέμα της προσέλκυσης των Κινέζων τουριστών, αφού η τρέχουσα περίοδος είναι αυτή κατά την οποία γίνονται και οι κρατήσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν.