Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Τι συνέβη στη διαβούλευση για το γήπεδο

  • Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 18:22
  • 1'

 


Πραγματοποιήθηκε χθες η Δημόσια διαβούλευση με θέμα το Δημοτικό Γήπεδο και την εξέλιξη του έργου και τα προβλήματα που εμποδίζουν την ολοκλήρωσή του.
Η διαβούλευση έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η οποία γέμισε από δημότες που με πολύ ενδιαφέρον διατύπωσαν απόψεις και ερωτήματα. Παράλληλα εξέθεσαν τις απόψεις τους εκπρόσωποι των Δ.Σ. των αθλητικών συλλόγων του νησιού μας.
Σκοπός της διαβούλευσης όπως σχεδιάστηκε από τη δημοτική αρχή, ήταν να βρεθεί κάποια λύση και να δοθούν απαντήσεις για να ενημερωθούν οι δημότες για τον λόγο που το έργο του γηπέδου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. 

diavoulefsi2Στη διαβούλευση προβλήθηκε ιστορική αναδρομή που επιμελήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Ράππας και αφορούσε στο χθες του γηπέδου και τις τότε προσπάθειες να αναμορφωθεί ο χώρος, μέχρι τις μέρες μας και την παρούσα κατάσταση. Στην ίδια προβολή έγινε αναλυτική ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το γήπεδο για την τελική αδειοδότησή του. Παράλληλα ο κ. Ράππας εξέθεσε τις απόψεις του για την προγραμματισμένη λειτουργία του γηπέδου.
Συντονιστής της διαβούλευσης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Χαραμής, υπεύθυνος Αθλητισμού. Τον λόγο έλαβαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας οι οποίοι εξέθεσαν θέσεις και προβληματισμούς.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι είχε προηγηθεί η ανάγνωση επιστολών, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου, του Αρχιτέκτονα, Καθηγητή ΕΜΠ, Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος δώρισε στον Δήμο τη σχετική μελέτη του γηπέδου καθώς και του Προέδρου του Α.Ο.Υ και Δημοτικού Συμβούλου, Παναγιώτη Μαρκαντώνη. Ενώ ουσιαστική ήταν η συμμετοχή του Εργολάβου, Ιάσονα Γκαζιάνη, ο οποίος είναι και ο ανάδοχος του έργου, που έδωσε καίριες απαντήσεις σε ερωτήματα που ετέθησαν.
Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης ενημέρωσε βάσει εγγράφου από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου, ότι υπάρχει ασυμφωνία στις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου και δεν εξασφαλίζεται αδειοδότηση για τη χρήση του γηπέδου από την τοπική ομάδα και τους αγώνες της καθώς δεν πληρούνται οι προδιαγραφές της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού. Ενώ συνέχισε, ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας. Με την Περιφέρεια Νήσων γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια, που βάσει και πρόσφατων δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου, έχουν προβεί σε αναγκαστική ένταξη στον προϋπολογισμό 140.000 ευρώ επιπλέον προκειμένου να καταστεί το γήπεδο ασφαλές. Φυσικά και μ’ αυτό το ποσό κανείς δεν είναι σε θέση να πει επίσημα, ότι το γήπεδο θα πληροί τις προδιαγραφές αγώνων FIFA, όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο από τη μελέτη.