Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Γήπεδο Ύδρας. Σε διακοπή οδηγούνται πάλι οι εργασίες

  • Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 19:27
  • 1'

 


Είναι σίγουρα το «σύγχρονο γεφύρι της Άρτας» για την Ύδρα. Ο λόγος για το γήπεδο του νησιού μας, που ενώ οι πρόσφατες πληροφορίες μας, αρχικά μιλούσαν για εκ νέου ξεκίνημα των εργασιών, για άλλη μια φορά έχουμε τη διακοπή τους από τον Εργολάβο πριν καλά-καλά πάρουν μπρος.
Το γήπεδο της Ύδρας και ουσιαστικά ο αγωνιστικός του χώρος με τον χλοοτάπητα, έχει παρουσιαστεί-εγκαινιαστεί επί δημαρχίας Άγγελου Κοτρώνη από τον Αύγουστο του 2014, χωρίς όμως να έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι εργασίες του, (περιβάλλων χώρος, αποδυτήρια, κτήρια κλπ.) Όμως τα συνεχή προβλήματα στην αποπληρωμή των τιμολογίων που προσκομίζει ο Εργολάβος Ιάσων Γκαζιάνης στην Περιφέρεια Νήσων, ελλείψει χρημάτων, ωθούν σε εκ νέου διακοπή των εργασιών.
Και ενώ τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά για να συνεχιστούν τα έργα, αφού πριν λίγες μέρες πληρώθηκε ένας από τους τρεις λογαριασμούς του Εργολάβου από την Περιφέρεια, ο οποίος εκκρεμούσε από τον Γενάρη του 2015, εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι άλλοι δύο λογαριασμοί. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες ο Εργολάβος έκανε διακοπή εργασιών μέχρι την τελική αποπληρωμή της οφειλής των άλλων δύο ανεξόφλητων λογαριασμών.

Ο Εργολάβος Ι. Γκαζιάνης επισκέφτηκε πρόσφατα την Ύδρα μαζί με την επιβλέπουσα του έργου της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Νήσων Ελένη Γόπη και συνάντησαν τον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη. Ο Δήμαρχος ζήτησε από Εργολάβο και Περιφέρεια να προβούν σε άμεση ολοκλήρωση των εργασιών βάσει της σύμβασης και σε εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα επέκτασης των έργων, ύψους 145.000 ευρώ από Περιφέρεια και Δήμο μέσω νέου διαγωνισμού, προκειμένου να μπορέσει το γήπεδο με τις κατάλληλες άδειες να έχει τη δυνατότητα να πληροί τις προδιαγραφές της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού για χρήση του στην κατηγορία που αγωνίζεται η ομάδα μας, ο Αθλητικός Όμιλος Ύδρας.

Ας ευχηθούμε η Περιφέρεια Νήσων να δώσει γρήγορα το «πράσινο φως» ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ενός γηπέδου, αγωνιστικού χώρου για τα παιδιά και τη νεολαία μας.

Ελέ-Χρι