Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Το Υπ. Εσωτερικών επιβεβαιώνει ότι τα διοικητικά όρια του Σαν Τζόρτζι ανήκουν στην Ύδρα

  • Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 22:13
  • 1'

 

Πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη για την Ύδρα είχε η επερώτηση του Βουλευτή Α΄Πειραιά και Νήσων, Κώστα Κατσαφάδου προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την διοικητική υπαγωγή της νησίδας Σαν Τζόρτζι (Άγιος Γεώργιος). Το Υπουργείο με απάντηση στον Βουλευτή επιβεβαιώνει ότι από το 1836 τα διοικητικά όρια της νησίδας ανήκουν στην Ύδρα και ουδεμία μεταβολή έχει επέλθει στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και ταυτόχρονα δεν υπήρξαν νομικά έγγραφα που να πιστοποιούν και να αποδεικνύουν την όποια αλλαγή ορίων από τη διοικητική υπαγωγή στην Ύδρα.

Επομένως το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνει αποστέλλοντας την απάντησή του και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή ότι τα διοικητικά όρια της νησίδας Σαν Τζόρτζι εξακολουθούν να ανήκουν στην Ύδρα. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΛ. ΣΤΑΤ. θα πρέπει να τα επαναφέρει στο νησί μας.

Μετά την παρέμβαση της γραμματείας του Γραφείου του Πρωθυπουργού προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την επερώτηση του Βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου αλλά και τις προηγηθείσες πολυάριθμες συναντήσεις του Δημάρχου Ύδρας, Γιώργου Κουκουδάκη για το φλέγον ζήτημα, καθώς και ουσιαστικά την αποκάλυψη της "Φωνής της Ύδρας" τον Οκτώβριο του 2011 για την μεταβολή των ορίων που πέρασαν στον Δήμο Λαυρεωτικής και την αναγκαιότητα επαναφοράς τους, παρουσιάζεται μια σημαντικότατη εξέλιξη για τη δικαίωση της Ύδρας.