Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Ιδιωτικοποίηση 35 λιμανιών της χώρας μεταξύ αυτών και της Ύδρας

  • Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 07:23
  • 2'

Τι ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης από Βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης 35 λιμανιών και τουριστικών λιμανιών (μαρίνες) της χώρας μας, προκειμένου να έσοδα να καλύψουν το δημόσιο χρέος ενώ παράλληλα να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Μεταξύ των λιμανιών αυτών είναι και το λιμάνι της Ύδρας. 

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες αυτές οι οποίες θα εκχωρηθούν έχουν άμεση σχέση με την κρουαζιέρα και τις εμπορικές δραστηριότητες. Ήδη τα λιμάνια έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Το Υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε πως η απόφαση προβλέπει τη μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους - μέσω συμβάσεων παραχώρησης - κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας.

Οι συμβάσεις παραχώρησης θα είναι περίπου τριακονταετούς διάρκειας και όπως εκφράζεται από την Κυβέρνηση, δεν αφορά σε πώληση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου.

Για το θέμα αυτό, με επιστολή του ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης ζητά από τους Βουλευτές της Περιφέρειας και τον Αντιπεριφερειάρχη να υπάρξει ενημέρωση ώστε να δοθούν περισσότερα στοιχεία στους συντοπίτες μας.

                                                                                                           DSC02575

                     

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

και ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

 

 

 

Ο Υδραϊκός Λαός, το Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά, είμαστε πολύ θορυβημένοι με το θέμα το οποίο τόσο ξαφνικά προέκυψε και αφορά την Διυπουργική Απόφαση με την οποία εκχωρούνται 23 λιμάνια της Χώρας, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό και μοναδικό σε φυσικό κάλλος λιμάνι της Ύδρας, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ουδείς γνωρίζει τα περί της αποφάσεως αυτής και ο Δήμος μας στις δικαιολογημένες απορίες των Συμπατριωτών μας, δεν μπορεί να δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας σήμερα στις 09.00 με την αρμόδια Υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ, δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση, με αποτέλεσμα οι ανησυχίες μας και οι απορίες μας δικαιολογημένα να διογκώνονται.

Κύριε Βουλευτά και κύριε Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, παρακαλούμε θερμά, να διερευνήσετε το πολύ φλέγον για το Νησί μας θέμα, το οποίο τόσο ξαφνικά ενέσκηψε και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ευνόητο είναι ότι o Δήμος μας είναι στο πλευρό σας και σε συνεχή επαγρύπνηση, ώστε από κοινού να διερευνήσουμε το όλο θέμα και να πράξουμε τα πρέποντα.

Παρακαλούμε θερμά, να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για τις δικές σας ενέργειες, ώστε και εμείς να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους Συμπολίτες μας, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν.

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 

Άγγελος Λ. Κοτρώνης

Δήμαρχος Ύδρας