Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Με επιτυχία η επίκαιρη θεολογική ομιλία στο πλαίσιο των Θεομητορικών

  • Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 16:42
  • 1'

 

Επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμου Νικολόπουλου, Α’ Γραμματέα της Ι. Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου στη συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο πλαίσιο των Θεομητορικών. Ο ομιλητής αναφερόμενος στην Παναγία ανέπτυξε τη θεματολογία, «Η Νέα Εύα και ο θάνατος», και μετέφερε στο πολυπληθές ακροατήριο, σημαντικές θεολογικές σκέψεις που απηχούσαν έναν ευρύ προβληματισμό που αφορά στη ζωή, τον θάνατο, την Ανάσταση και τη Δευτέρα Παρουσία.
Λίγο πριν την ομιλία είχε προηγηθεί Εσπερινός με Ιερή Παράκληση χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ. Ενώ κατόπιν στην αίθουσα του Συνεδριακού και λίγο πριν την κύρια ομιλία. τον λόγο έλαβε ο Διάκονος της Μητρόπολης π. Νεκτάριος Δαρδανός αναφερόμενος στις εκδηλώσεις των Θεομητορικών και την Παναγία. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος συνεχάρη τον ομιλητή Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο, και του επιδόθηκε αναμνηστικό των φετινών Θεομητορικών.
Ως ευλογία δόθηκε στους παρευρισκόμενους το βιβλίο «Ο Άγιος Πορφύριος μιλάει για την Παναγία» γραμμένο από τον Πρωτ. Γ.Α.Ε, π. Ακίνδυνο Δαρδανό. Ακολούθησε λιτή δεξίωση στο προαύλιο της Μητρόπολης.