Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Λήγει η ταλαιπωρία του υδροπλάνου που προσθαλασσώθηκε στην Ύδρα

  • Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 19:12
  • 1'

 

 

Μια ταλαιπωρία χωρίς τέλος ήταν όλο αυτό το διάστημα, η κατάσταση για το υδροπλάνο που προσθαλασσώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έξω από την Ύδρα. Τότε είχε τοποθετηθεί προσωρινά στην παραλία στο Μανδράκι, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα, καταλαμβάνοντας μεγάλο χώρο στην αμμουδιά.

Και ενώ το υδροπλάνο ήταν να φύγει από τον Μάιο, πέρασαν ουσιαστικά, συνολικά 9 μήνες που ήταν καθηλωμένο στο Μαντράκι. Τώρα αναμένεται πλέον, σε μία με δύο εβδομάδες, αν όλα πάνε φυσικά καλά, να αποδεσμεύσει με την απογείωσή του, την παραλία μας.
Όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε γραφειοκρατική αναμονή, καθώς και η αναγκαιότητα ενός ανταλλακτικού, που ναι μεν έφτασε από την Αμερική αλλά δεν εφάρμοζε απόλυτα και χρειάστηκε περαιτέρω εργασία. Προέκυψε επίσης και αναγκαιότητα ενός νέου ανταλλακτικού καθώς προξενήθηκε και άλλη βλάβη λόγω υγρασίας και πολυκαιρίας κατά την παραμονή του υδροπλάνου στην παραλία.
Ο Χειριστής του Υδροπλάνου, Γιώργος Πετρέλης, που έχει κυριολεκτικά περάσει από σαράντα κύματα, περιμένει αγωνιωδώς τη στιγμή που θα πετάξει με το υδροπλάνο μακριά από το νησί μας. Στη συνέχεια θα το οδηγήσει στην Κόρινθο για γενικό έλεγχο. Ευχόμαστε ταχεία διευθέτηση και περιμένουμε νέες πτήσεις στην Ύδρα και όχι μόνο.
Και επιτέλους να δούμε την παραλία του Μαντρακιού ελεύθερη και ωραία! 

 

Φωτογραφία: Θεοδώρα Κουκουδάκη