Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Και στην Αθήνα γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

  • Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 18:47
  • 1'

 

  

Γιορτάστηκε σήμερα το πρωί με κάθε ευλάβεια στην Αθήνα, η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών. Όπως κάθε χρόνο και αδιάλειπτα από το 1895 τιμάται ο Άγιος και Πολιούχος της Ύδρας, στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου της οδού Ασκληπιού, όπου και του είναι αφιερωμένο το δεξιό κλίτος. Παράλληλα με την εντοιχισμένη εικόνα του Αγίου με τα μαρτύριά του στον Ναό φυλάσσεται ιερό λείψανο του Νεομάρτυρα.DSC 0315

Τελέστηκε λοιπόν Δοξολογία και Αρτοκλασία, ενώ πάνω στη σημαία της Ύδρας που ήταν τοποθετημένη στον Ναό, βρισκόταν το ιερό λείψανο του Αγίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι καλάθια γεμάτα φασκομηλιά από το νησί μας ήταν σε διάσπαρτα σημεία του Ναού. Η φασκομηλιά που έπαιρνε ο κόσμος μαζί του όταν έφευγε, ευωδίαζε γνώριμα, και ήταν προσφορά της οικογένειας Γεωργίου Λαβούτα.
Την καθιερωμένη και μεγαλοπρεπή γιορτή που συγκεντρώνει πλήθος συμπατριωτών μας, μέλη και φίλους της Αδελφότητος, πλαισίωσαν με ευλάβεια πολλοί συμπατριώτες μας. Παρούσα ήταν η αγαπητή Ακαδημαϊκός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία και έχει καταγωγή από την Ύδρα. Αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Χαραμής, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, η Δανάη Στεφάνου, δισεγγονή του Παύλου Κουντουριώτη, η Διώνη Σιγάλα, κόρη της αείμνηστης καθηγήτριας Αγγελικής Πανωφοροπούλου-Σιγάλα κ.α.
Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα του Δ.Σ. της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών, του Προέδρου Γιάννη Γ. Σαχίνη, και ιδίως της Ταμία Αναστασίας Λεμονή καθώς και μελών, οι οποίοι συνεχίζουν με αίσθημα σεβασμού και ευλάβειας το πατροπαράδοτο τελετουργικό.
Μετά τη λειτουργία η Αδελφότης Υδραίων Αθηνών παρέθεσε καφέ προς όλους τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες μας σε γειτονική καφετέρια, με άρτο και γλυκίσματα και όπως πάντα Υδραίικα αμυγδαλωτά.
Και του χρόνου ευχόμαστε να συνεορτάσουμε.

 

Φωτογραφίες: fonitisydras