Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Καταδίκη για τους Γεωργιανούς που διέπραξαν τη δολοφονία του Μανόλη Οικονόμου

  • Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 20:04
  • 1'

 

 

Ένοχοι κρίθηκαν οι εννέα Γεωργιανοί για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανόλη Οικονόμου τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 στην Ύδρα. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά «μοίρασε» ισόβια στους περισσότερους εξ αυτών, ενώ η μοναδική γυναίκα που καθόταν στο εδώλιο καταδικάστηκε σε 16 χρόνια.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους Γεωργιανούς και «έδωσαν» δις ισόβια και 16 χρόνια στον 39χρονο φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής ομάδας. Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 16 χρόνια, ο τρίτος σε ισόβια και 23 χρόνια, ο τέταρτος σε ισόβια και 16 χρόνια και οι υπόλοιποι τέσσερις σε ποινές κάθειρξης 25, 19 και 16 ετών (οι δύο).
Η έδρα υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τη ληστεία και τον φόνο του 67χρονου «εστιάτορα».
"Είχαν δόλο θανάτου. Τουλάχιστον δύο μήνες το σχεδίαζαν. Περίμεναν να βρουν πολύ περισσότερα χρήματα. Είχε προεπιλεγεί ο στόχος. Ηταν αποφασισμένοι, είχαν δόλο θανάτου. Επέλεξαν να φάνε στην ταράτσα του εστιατορίου για να έχουν καλύτερη οπτική επαφή προτού προβούν στη ληστεία. Πήγαν, δεν είχε τραπέζι και έφυγαν. Επέστρεψαν και, ενώ είχε καλό τραπέζι με θέα στη θάλασσα, επέλεξαν να καθίσουν στην ταράτσα για να ελέγχουν τον χώρο» είχε αναφέρει στην πρότασή της. Οι κακοποιοί εισέβαλαν ξημερώματα της Παναγίας στο σπίτι του εστιάτορα και της συζύγου του Χριστίνας Μερτζάνη και χτύπησαν αλύπητα τον 67χρονο προκαλώντας τον θάνατό του μέσα σε 15 λεπτά, από ασφυξία, εσωτερική αιμορραγία και έμφραγμα! Την ίδια στιγμή η 58χρονη, που άκουγε τα βογκητά από τον βασανισμό του άνδρα της, έπεφτε σε λήθαργο από υπνωτικό."

 

Espressonews