Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Να ξαναζωντανέψει ο Βλυχός με έργα

  • Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 11:31
  • 2'

Στο φως προβλήματα που κυριαρχούν και που χρειάζονται επίλυση.

Καλοκαίρι στην Ύδρα χωρίς Βλυχό, έστω και για μια βόλτα για μπάνιο ή περίπατο, είναι σίγουρα κάτι το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει. Φέτος είχαμε τη χαρά να μείνουμε για μέρες σ' αυτό το ήσυχο και γραφικό μέρος, που για εμάς ξύπνησε μνήμες των παιδικών χρόνων. Σ' αυτό το στολίδι της Ύδρας, με τη δική του ξεχωριστή αύρα και το μοναδικό κόκκινο των βράχων του, τη θαλασσινή αρμύρα του και την εξοχική και νηφάλια όψη του.
Με την ευκαιρία και συζητώντας εκτεταμένα με τους κατοίκους του Βλυχού, ήρθαν πάλι στο φως προβλήματα που κυριαρχούν και που χρειάζονται επίλυση, ώστε να κάνουν τη ζωή μονίμων κατοίκων και παραθεριστών καλύτερη και ευκολότερη. Μιλώντας μάλιστα με αρκετούς συντοπίτες, μας οι οποίοι έχουν εδώ τις οικίες τους, αναφερθήκαμε σε ένα πλήθος δυσεπίλυτων θεμάτων.
Με αφορμή μάλιστα το πρόσφατο έργο καθαρισμού του ρέματος στις Πλάκες, εύλογη ήταν η απορία, γιατί αφού υπήρξε ειδικό μηχάνημα που προέβη στην απομάκρυνση των μπαζών και των φερτών υλικών, δεν έγινε με την ευκαιρία κάτι ανάλογο για το ποτάμι του Βλυχού.

 

 

DSC 2906site
Για το θέμα μιλήσαμε με τον εργολάβο Χρήστο Ντούσκο, ο οποίος μας ανέφερε πως είχε δοθεί προσφορά στο Δήμο Ύδρας από εκείνον για τα δυο ρέματα αλλά τελικά μετά από χορηγία ιδιοκτήτη νεόδμητης οικίας που βρίσκεται στις Πλάκες δόθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ και ο εργολάβος προχώρησε στον εκεί καθαρισμό.
Σε κουβέντα που είχαμε με το συντοπίτη μας και ιδιοκτήτη οικίας στο Βλυχό κ. κ. Φανελάκη, μας διατύπωσε έντονα τα παράπονά του, γιατί θα μπορούσε ο Δήμος μας, να ρωτήσει τους κατοίκους του Βλυχού, αν μπορούν να συγκεντρώσουν μόνοι τους μέρος των χρήματων. Επιπλέον αναφερόμενος γενικότερα, μίλησε για το Σύλλογο του Βλυχού που πλέον δεν ασκεί αρμοδιότητες, για την επισκευή ή προέκταση του προβλήτα που θα εξυπηρετούσε βάρκες και ταξί, για το πηγάδι που βρίσκεται κοντά στο Γεφύρι και κατέστησε σαφή τη λύπη του για τα έργα αυτά που χρόνια συζητιούνται αλλά δυστυχώς δεν παίρνουν σάρκα και οστά. Συμπληρώνουμε μάλιστα επίσης το θέμα του μώλου κάτω από την οικία Βερβενιώτη αλλά και τα σκουπίδια κοντά στους λουόμενους.
Εμείς οφείλουμε, να τονίσουμε πως δεδομένου πως στο Βλυχό λειτουργεί παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, έχοντας παράλληλα και τη λειτουργία όμορφων ταβερνών, ο κόσμος πάει και έρχεται συνέχεια. Επομένως θα έπρεπε να γίνουν οπωσδήποτε ενέργειες βελτίωσης του μέρους. Όσο για το δρόμο τον παραλιακό, τη νύχτα είναι φόβος και τρόμος το πέρασμά του, λόγω της έλλειψης φωτός αλλά και της κακοτράχαλης διαδρομής του.
Πιστεύουμε πως μια οργανωμένη αντιπροσωπεία Βλυχιωτών που σίγουρα θα αποτελείται από εκλεκτούς κατοίκους με επιχειρήματα και σχέδιο, θα πρέπει να επισκεφτεί το Δήμαρχο Άγγελο Κοτρώνη και τον Πρόεδρο του ΔΛΤΥ Αθανάσιο Μερτζάνη για να δούμε όλοι μαζί, το Βλυχό να ξαναζωντανεύει με έργα, που θα τον αναδείξουν και θα διευκολύνουν τη ζωή όλων των κατοίκων του.