Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Λευτέρης Κεχαγιόγλου - Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ύδρας

  • Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 10:22
  • 1'

Σε μια ομιλία με ανοικτή συζήτηση την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου σε καφετέρια της Ύδρας, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ, Λευτέρης Κεχαγιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Ύδρας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (Μαΐου 2019).

Παρουσία πολιτών του νησιού, έκανε κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, θέτοντας νέους στόχους για να γίνει η Ύδρα, Πρώτο νησί, όπως είναι και το όνομα της παράταξης και έκανε κάλεσμα συσπείρωσης και ένταξης στο ψηφοδέλτιο στο οποίο θα είναι επικεφαλής.

Ο κ. Κεχαγιόγλου επεσήμανε το προφίλ του νέου Δημάρχου, το οποίο όπως υποστήριξε, πρέπει να έχει μια τελείως διαφορετική κουλτούρα, σύγχρονη λογική, με έμφαση στη λαϊκή βούληση. Πρότεινε την ύπαρξη επιτροπής παρακολούθησης του δημοτικού συμβουλίου από εκπροσώπους φορέων του νησιού. Μίλησε για τους πυλώνες που δίνει έμφαση η παράταξή του όπως: υποδομές, επιχειρηματικότητα και κοινωνία (παιδεία, αθλητισμός, τουρισμός, καθημερινότητα). 

Έκανε λόγο για συγκεκριμένη σημερινή πολιτική σε καθημερινά τοπικά, κοινωνικά και εργασιακά ζητήματα, για τα προβλήματα που προέκυψαν και τον τρόπο που επιλέχθηκε να επιλυθούν, αναλύοντας τη δική του διαφορετική προσέγγιση που σημείωσε ότι θα ήταν βοηθητική προς τους πολίτες.

Στην ομιλία παρών ήταν ως υποψήφιος της παράταξης ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ, ο πρ. Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, ο οποίος και έλαβε τον λόγο.

Ο κ. Μπενέτος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ που υποστήριξε ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί από τον Δήμο Ύδρας και τόνισε ότι με την εμπειρία ως Εμπειρογνώμονας - μέλος του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών στο τομέα της Επιχειρηματικότητας και τ. Πρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορέσει ο Δήμος Ύδρας να συμμετάσχει ενεργά στις ευρωπαϊκές ενισχύσεις και να θέσει στόχους.

Όσο πλησιάζει ο καιρός για τις δημοτικές εκλογές, συμπληρώνεται και το παζλ των υποψηφίων δημάρχων της Ύδρας που είναι μέχρι στιγμής: Ο Δήμαρχος, Γιώργος Κουκουδάκης, ο Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου Μανόλης Τσακίρης, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Μαρκαντώνης και ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ, Λευτέρης Κεχαγιόγλου. 

Πολυμέσα