Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024

Από την επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην Ύδρα

  • Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 15:57
  • 2'

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη, επίσκεψη στον Αργοσαρωνικό προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα τοπικά ζητήματα που απασχολούν, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της περιοχής.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ύδρα ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές, εκπροσώπους φορέων και της Εκκλησίας, επιχειρηματίες, πολίτες καθώς και με υποψήφιους δημάρχους του νησιού.

Η διαχείριση των απορριμμάτων, η έλλειψη μεγάλων έργων (αποχέτευσης, όμβριων, κ.α.), η ελλιπής ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών, το προβληματικό οδικό δίκτυο, η υδροδότηση και οι καθυστερήσεις - παρατάσεις έργων αποτελούν μερικά μόνο από τα προβλήματα που κατέγραψε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Όπως επεσήμανε μετά την επίσκεψή του στην περιοχή ο Γ. Πατούλης, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και οι κάτοικοι τους έχουν εγκαταλειφθεί από την Περιφέρεια Αττικής και πρόσθεσε:«Κάνουμε μια Νέα Αρχή για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού Πολίτες Β’ κατηγορίας. Όλα αυτά τα χρόνια αφέθηκαν στην τύχη τους, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα. Βρίσκονται τόσο κοντά στην Αττική και συγχρόνως τόσο μακριά. Είναι δυνατόν, ειδικά το καλοκαίρι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν ακτοπλοϊκά με τα άλλα νησιά; Δυστυχώς η περιφέρεια δεν υλοποίησε έργα ζωτικής σημασίας τα οποία θα αναβάθμιζαν τομείς όπως ο τουρισμός, η υγεία και η παιδεία. Έχοντας πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα επισκέψεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως η Σαλαμίνα και η Αίγινα έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει ένα Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο θα προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αφορούν θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ακτοπλοϊκή διασύνδεση, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και η υλοποίηση μεγάλων έργων.
Γνωρίζω ότι οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού έχουν αδικηθεί και θα κάνω ότι είναι δυνατό να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Μαζί θα διεκδικούμε την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και θα βάλουμε τους στόχους για τις μεγάλες αλλαγές. Για μια Νέα Αρχή».
Στην Ύδρα ο Γ. Πατούλης είχε συναντήσεις με το δήμαρχο Γ. Κουκουδάκη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, με τις λιμενικές αρχές, με πολίτες και με υποψήφιους. Στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων καθώς και για τις δυσκολίες άμεσων παρεμβάσεων σε ζητήματα πολεοδομικά λόγω της εμπλοκής της εφορείας αρχαιοτήτων. Σε σχέση με τα απορρίμματα ο δήμαρχος έκανε αναφορά στη πρόταση του για αερόβια επεξεργασία η οποία όμως απορρίφθηκε, ενώ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει το ειδικό πρόγραμμα βυθιζόμενων κάδων καθώς δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από την εφορεία αρχαιοτήτων. Ο κ. Κουκουδάκης στη συνέχεια σημείωσε ότι το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα και σε επίπεδο ηλεκτροδότησης. Μάλιστα μετά το πρόσφατο μπλακάουτ που σημειώθηκε στη νησί διερευνάται η δυνατότητα εγκατάστασης ηλεκτρογεννήτριας στο εργοστάσιο αφαλάτωσης. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, όπως ανέφερε μπαίνουν εμπόδια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Γ. Πατούλης με το Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τον ενημέρωσε και για τη λειτουργία δύο νοσοκομείων (Αίγινας και Ύδρας) τα οποία λειτουργούν σε κτηριακές εγκαταστάσεις κληροδοτημάτων. Ο κ. Εφραίμ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην έγκριση που έχει υποβάλει η Μητρόπολη στην περιφέρεια.

Ο Νίκος Σοφιανός υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον κ. Πατούλη στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής δήλωσε:"Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στην Ύδρα τον αυριανό Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συνοδευόμενο από υποψηφίους της περιφερειακής ενότητας Νήσων. Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, τον εξαιρετικό Λιμενάρχη μας κ. Γιώργο Μανδαλάκη, καθώς και τους υποψήφιους Δημάρχους κ.κ. Κώστα Αναστόπουλο και Ελευθέριο Κεχαγιόγλου στο οικογενειακό μας "Ξενοδοχείο Λητώ Ύδρας".