Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Τι γίνεται με τα λύματα στη Σπηλιά, τον Όμιλο και όχι μόνο; Λαμβάνουμε διαμαρτυρίες πολιτών!

  • Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 15:23
  • 1'

Το καλοκαίρi πέρασε και συχνά γίναμε μάρτυρες της παρουσίας λυμάτων στο λιμάνι της Ύδρας και τις γύρω κολυμβητικές περιοχές.

Πολίτες του νησιού μας αλλά και τουρίστες, μάς καταγγέλλουν κατά καιρούς, ότι υπάρχει εκτεταμένη βρομιά στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και έντονη οσμή.

Και σήμερα μάλιστα μας διαμαρτυρήθηκαν αγανακτισμένοι λουόμενοι, καθώς πολλοί κάνουν ακόμα μπάνιο στη θάλασσα και δυσανασχετούν με ό,τι βλέπουν και μυρίζουν.

Η Λιμενική Αρχή Ύδρας όταν παρατηρεί ένα μείζον πρόβλημα ρύπανσης ενεργεί άμεσα και αποτελεσματικά, αλλά επίσης και με επώνυμες καταγγελίες στο Λιμεναρχείο, όπως συνέβη και στις 24 Ιουλίου όπου και συντάχθηκε σχετική δικογραφία με τα λύματα τελικά να μην προέρχονται από κάποιο σκάφος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα κατοίκους και τουρίστες, θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα θέλαμε να έχουμε επίσημα από την πλευρά του Δήμου Ύδρας, μια απάντηση για το μεγάλο ζήτημα των λυμάτων. 

Υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή ή το Λιμενικό Ταμείο κάποια ενημέρωση ή δρομολόγηση έργου για τα λύματα που γίνονται ορατά στη θάλασσα;

Είμαστε στη διάθεσή τους να τη δημοσιεύσουμε και να λάβουν γνώση οι αναγνώστες και κάτοικοι του νησιού μας.

Η απάντηση του Δημάρχου Ύδρας, Γιώργου Κουκουδάκη

Φωτό αρχείου