Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Αγροτικός Γιατρός στην Ύδρα! Λειτούργημα μετ’ εμποδίων!

  • Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 10:43
  • 2'

Πριν ενάμιση μήνα κατέβηκε στην Ύδρα η Ιατρός Ελένη Χριστοδουλάκη για να θητεύσει ως Αγροτική Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο.

Πριν ξεκινήσει τα καθήκοντά της ήρθε σε επαφή με τον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη. Τίποτα από όσα άκουσε, δεν προϊδέαζε την Ιατρό για τις αντίξοες συνθήκες που θα αντιμετώπιζε στη συνέχεια. Με μεγάλη δυσκολία βρήκε και νοίκιασε σπίτι στην Κιάφα, όπως συμβαίνει με όλους όσοι έρχονται στην Ύδρα ως διορισμένοι (εκπαιδευτικοί, λιμενικοί, υπάλληλοι δήμου κτλ.), οι οποίοι δεν βρίσκουν εύκολα κατάλυμα λόγω των ενοικιαζόμενων που δεν διατίθενται σε ετήσια βάση.

Έγινε δε, από νωρίς επί της ουσίας σαφές, ότι δεν είχε προβλεφτεί κάποια ειδική μέριμνα και δεν υπήρχε βοηθητική στήριξη για τον εκάστοτε αγροτικό ιατρό που έρχεται με όνειρα και ανιδιοτέλεια να παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες στο νησί μας.

Σήμερα η Ιατρός έχει να πληρώσει στην Ύδρα δαπάνες, όπως ενοίκιο, ρεύμα, νερό, εισιτήρια, έξοδα για φαγητό, βλέποντας τον μισθό που παίρνει να εξανεμίζεται, όντας μάλιστα παντρεμένη και διατηρώντας άλλο σπίτι εκτός Ύδρας. Και όλα αυτά μέχρι τον Αύγουστο του 2020 που θα παραμείνει στο Ιατρείο της Ύδρας.

Η κ. Χριστοδουλάκη ήρθε πρόσφατα σε συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Μανώλη Καραμήτσο και Μαίρη Κάτσικα, και σε επαφή με τον Δήμαρχο κ. Κουκουδάκη, ώστε να βρεθεί μια λύση για τη λήψη επιδόματος ή επιταγής ή ακόμα και οικίας.

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να ψήφισε την έκδοση επιταγής για αγορά ειδών από τους αγροτικούς ιατρούς σε Super Market, αλλά δυστυχώς οι δυο ιατροί που κάνουν τη θητεία τους στην Ύδρα, (ο ένας μάλιστα είναι ήδη οκτώ μήνες), δεν έχουν λάβει καμιά επιταγή ακόμα από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Παράλληλα σε ερώτημα της κ. Χριστοδουλάκη στο Υπουργείο, για να λάβει επίδομα απομακρυσμένης ή άγονης περιοχής, ειπώθηκε ότι η Ύδρα δεν χαρακτηρίζεται άγονη και δεν μπορεί να λαμβάνει η ίδια το βοηθητικό επίδομα. Την παρέπεμψαν δε, να απευθυνθεί στην Περιφέρεια Νήσων.

Το νέο ερώτημα τώρα που θέτει η Αγροτική Ιατρός και αφορά τους αρμοδίους, προκειμένου να βρεθεί μια λύση όχι μόνο για τη συγκεκριμένη Ιατρό, αλλά και για όποιον καλύπτει οργανικά τη θέση αυτή του Περιφερειακού Ιατρείου, είναι γιατί δεν υπάρχει κάποιο κατάλυμα που να προσφέρεται και να βρίσκεται κοντά στο Αγροτικό Ιατρείο που υπηρετούν οι ιατροί;

Και επίσης γιατί δεν δίνεται μέχρι στιγμής από τον Δήμο Ύδρας, η επιταγή ή το επίδομα των 200 ευρώ για το οποίο την είχαν ενημερώσει από τον Δήμο αλλά κατ’ ιδίαν και ο Δήμαρχος;

Σε κάθε περίπτωση πάντως τους ιατρούς που έρχονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νησί μας, θεμιτό είναι να τους καλοδεχόμαστε ώστε να μην δημιουργούνται τα όποια παράπονα και να αποδεικνύουμε με κάθε τρόπο τη φιλόξενη στάση της κοινωνίας μας, όπως αυτήν, που μπορεί και θέλει να επιδείξει η φιλότιμη Υδραϊκή γενιά μας.