Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Η Αίγινα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Νεκτάριο. Στον εορτασμό και ο ιερός κλήρος της Ύδρας

  • Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 17:44
  • 1'

Με ηλιόλουστο καιρό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον παραλιακό και σε δρόμους του κέντρου της Αίγινας, η λιτανεία των τιμίων Λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου.

Ο πολιούχος της Αίγινας τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση πιστών στον Ομώνυμο Ιερό Ναό του, τόσο κατά τον Μ. Πολυαρχιερατικό Εσπερινό όσο και κατά τη λειτουργία και λιτανεία των λειψάνων του.

Την σημερινή πομπή συνόδεψαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, ο Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Ε.Ε., ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, οι αρχές του τόπου κ.α.

Να σημειώσουμε ότι τις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησε ο βουλευτής της περιφέρειάς μας Νικόλαος Μανωλάκος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ενώ από τον ιερό κλήρο της Ύδρας, παρόντες ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολής μας Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολής μας, και εορτάζων π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Χρόνια Πολλά τον Άγιο Νεκτάριο!