Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Γιόρτασε η Ύδρα με μεγαλοπρέπεια τη μνήμη του Πολιούχου της Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου

  • Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 12:22
  • 1'

Με υπέροχο ευνοϊκό καιρό γιόρτασε η Ύδρα τη μνήμη του Πολιούχου Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Μέρα αργίας για την Ύδρα και πλήθος πιστών ανηφόρισε με ευλάβεια στον Ι. Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, για να γιορτάσει τον Πολιούχο Άγιό μας.

Με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ μαζί με τον Ιερό κλήρο του νησιού και τους προσκεκλημένους επισκόπους, ετέλεσαν Όρθρο και πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον ομώνυμο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ακολούθως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή της Ι. εικόνας και των αγίων λειψάνων, η οποία κατέληξε στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο λιμάνι του νησιού.

O Βουλευτής Πειραιά και Νήσων, της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Μπόγρη-Θεοδωρακοπούλου, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, ο Aντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Καραμήτσος, η Αντιδήμαρχος Μαίρη Κάτσικα, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παν. Ασημακόπουλος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, φορείς του τόπου, οι σπουδαστές της ΑΕΝ που κρατούσαν την ιερή εικόνα, οι μαθητές των σχολείων, ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας με δυναμικό παρών, κ.α., συμμετείχαν όλοι στον μεγάλο εορτασμό.
Να θυμίσουμε ότι την παραμονή της γιορτής τελέστηκε ο μικρός εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου μας και στη συνέχεια ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας.

Χρόνια πολλά σε όλους!!!

Φωτογραφίες: Θανάσης Μπόκιας