Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Επικίνδυνο οίκημα χωρίζει το νησί στα δύο!

  • Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 11:44
  • 1'

Ένα επικίνδυνο οίκημα, έτοιμο να καταρρεύσει, σε κεντρικό δρόμο της Ύδρας χωρίζει το νησί στα δύο. Ο λόγος για την οικία που βρίσκεται στην οδό Αντωνίου Λιγνού και η οποία συντρίβεται, κάνοντας επίφοβη τη διέλευση των πεζών.

Το οίκημα που εδώ και αρκετό καιρό έχει γύρω του σκαλωσιές και είναι καλυμμένο με ειδικό προστατευτικό, έχει κλείσει τον δρόμο και αφήνει ένα μικρό υποτυπώδες περιθώριο για να περάσουν οι πεζοί. Ο κεντρικός αυτός δρόμος είναι ουσιαστικά αδιαπέραστος και απόλυτα επικίνδυνος για κατοίκους και τουρίστες.
Τι γίνεται όμως όταν οι συμπολίτες μας μεταφέρουν πράγματα και βαλίτσες; Όταν θέλει να περάσει ένα υποζύγιο; Τότε η διέλευση γίνεται εντελώς απαγορευτική και οι παρακείμενοι μικροί δρόμοι είναι αυτοί που τους εξυπηρετούν. Κάτι ανάλογο όμως, δυσκολεύει τη ζωή των κατοίκων και κυρίως μπορεί να γίνει αιτία ατυχημάτων. Όπως το πρόσφατο περιστατικό όπου φορτωμένο υποζύγιο σε παρακείμενο στενό δρόμο με έντονη κλίση, ανετράπη και από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, ανθρώπους και ζώα.

 

ypoz1

Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο βασισμένο σε επιστολή με 113 υπογραφές από συμπολίτες μας, στους οποίους το οίκημα-βόμβα φράζει καθημερινά τον δρόμο και τους εμποδίζει τη διέλευση. Η απόφαση ήταν να γίνει άμεσα διαβιβαστικό από τον Δήμο Ύδρας προς την Αρχαιολογία με συνημμένες τις υπογραφές και την επιστολή, ενώ τονίστηκε πως ήδη έχουν γίνει στο οίκημα 10 αυτοψίες.

Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και ουσιαστικά αυτό το οίκημα έχει χωρίσει το νησί στα δύο, αλλά και επειδή υπάρχουν και άλλα ανάλογα οικήματα στην Ύδρα ετοιμόρροπα και πολύ επικίνδυνα, πρέπει να βρεθεί μια λύση ΑΜΕΣΑ!

Το νησί μας θα πρέπει ναι μεν να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Αρχαιολογίας, αλλά οπωσδήποτε να «τρέχουν» τα ζητήματα και να μη βαλτώνουν. Γιατί κυρίως το ζητούμενο είναι να διαμένει κανείς σε ένα χώρο που κρατά την οικιστική του παράδοση, αλλά δε θα πρέπει επ' ουδενί να γίνεται «δέσμιος» της ίδιας του της λάμψης.