Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Κινητοποίηση για τον υψηλό φόρο στα διατηρητέα

  • Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 01:49
  • 1'

Μεγάλο φόρο ακίνητης περιουσίας ΦΑΠ πληρώνουν οι ιδιοκτήτες διατηρητέων κτηρίων στην Ύδρα και μάλιστα ο φόρος αυτός παρουσιάζει διαφορές ανά κτήριο και χρήση, αλλά και απ' ότι φαίνεται κάποιες φορολογικές διακρίσεις ανάμεσα σε οικίες και ξενοδοχεία. Το Σάββατο 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε κοινή εκδήλωση του Δήμου Ύδρας και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτηρίων και Μνημείων.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η καθιέρωση ενιαίου ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος και κινήτρων υπέρ των διατηρητέων, η ένταξη των έργων αποκατάστασης και επανάχρησης των διατηρητέων κτηρίων και μνημείων στο ΕΣΠΑ (2014-2020) κ.α.
Πολλά είναι τα αιτήματα και υπομνήματα στα αρμόδια υπουργεία τόσο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτηρίων και Μνημείων, όσο και από ένα μεγάλο φάκελλο αλληλογραφίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπουργεία, το γραφείο Πρωθυπουργού κ.α. με θέσεις και επιχειρήματα που έχει αναπτύξει ο Φαρμακοποιός Ευάγγελος Ραφαλιάς μαζί με άλλους υπογράφοντες, ο οποίος ασχολείται εντατικά με το θέμα ως ιδιοκτήτης και ο ίδιος διατηρητέου κτηρίου. Για την κοινή στόχευση καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι Υδραίοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν εγγραφή στον Σύλλογο. Για το θέμα αυτό για επανέλθουμε σύντομα.