Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Επισκευάζεται το Αλιευτικό Καταφύγιο στο Καμίνι

  • Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 12:58
  • 1'

Εργασίες γίνονται αυτή την εποχή στο λιμάνι του Καμινιού με σκοπό την επισκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου, η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων και τη διαμόρφωση του χερσαίου χώρου.

Μια πλωτή πλατφόρμα με γερανό απομακρύνει τα υπάρχοντα βράχια - πέτρες. Αφού τοποθετηθούν μπλόκια στον πυθμένα του λιμανιού, και στις δύο πλευρές του λιμανιού, πάνω τους χτίζονται ενισχυμένα αυτά τα βράχια με εξτρά μεγάλες πέτρες που ψαρεύτηκαν από τον βυθό. Στεγανοποιούνται με γεωύφασμα και γεώπλεγμα που θα κλείσει κενά και ρωγμές.

Με αυτές τις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης θα θωρακιστεί κατάλληλα η προβλήτα ενάντια στα καιρικά φαινόμενα.

Το έργο υλοποιεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας και έχει κόστος 527.511,37 ευρώ εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ θα καταβληθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και οι 227.511,37 από ίδιους πόρους.

Παράλληλα στη Β΄Φάση που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Leader θα πλακοστρωθεί η περιοχή μπροστά από το κόκκινο σπίτι αλλά και αριστερά και δεξιά του λιμανιού, αφήνοντας την αμμουδιά ελεύθερη. Επίσης θα δημιουργηθεί παροχή ρεύματος, φωτισμού και πυρασφάλειας για την εξυπηρέτηση των βαρκών και σκαφών των συμπολιτών μας.

έντυπη έκδοση