Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Με επιτυχία η κορύφωση του εορτασμού των Μιαουλείων

  • Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 11:20
  • 1'

 179 χρόνια μετά το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και προς τιμήν των θρυλικών ναυμάχων του 1821 κορυφώθηκε χθες Σάββατο 28 Ιουνίου ο εορτασμός των Μιαουλείων με την αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της οθωμανικής φρεγάτας. 

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Μιαούλη από το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Ακολούθησε υποδοχή των επισήμων στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Άγγελο Κοτρώνη και το Δημοτικό Συμβούλιο και η καθιερωμένη απόδοση των αναμνηστικών των Μιαουλείων. Μεταξύ των επισήμων παρόντες ήταν οι βουλευτές της Περιφέρειάς μας Κώστας Κατσαφάδος, Παναγιώτης Μελάς και Επικρατείας Μάνια Παπαδημητρίου, η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, δήμαρχοι και νεοεκλεγέντες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, στρατιωτικές αρχές και αρχές του τόπου και πολλοί άλλοι.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η παρουσίαση του δρώμενου με χαιρετισμό του Δημάρχου και ευχαριστίες. Η αναπαράσταση εκτυλίχθηκε όμορφα και αξιοπρεπώς, με τα πυροτεχνήματα να κορυφώνουν τον εορτασμό με τον καλύτερο εορταστικό τρόπο. Κατόπιν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε στο λιμάνι συναυλία και ενθουσίασε το κοινό.

 

Φωτογραφίες: fonitisydras

 

Παρακολουθήστε ένα video που έφτιαξε η «Φωνή της Ύδρας» με στιγμιότυπα από το δρώμενο, την αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της φρεγάτας κατά τα φετινά Μιαούλεια.