Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Μητροπολίτης Ύδρας ΕΦΡΑΙΜ στην επέτειο της Γ' Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα

  • Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 18:40
  • 1'
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ την μεσημβρίαν της Κυριακής 30η Απριλίου 2023, συνοδευόμενος υπό του Πανοσ.Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. π.Νεκταρίου Δαρδανού και του Διακόνου π.Ιωάννου Καρπασινού, μετέβη εις χωρίον Τροιζήνας και προέστη της Δοξολογίας εις τον Ι.Ναό Αγίου Ιωάννου επί τη επετείω της Γ' Εθνοσυνέλευσης εν Τροιζήνι.
Μετά την τέλεση της Δοξολογίας παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κώστα Κατσαφάδου, της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ.Μιχαηλίδου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ,των Βουλευτών κ.Μελά κ.Μανωλάκου και κ. Δρίτσα, πολιτευτών της Περιφέρειας , του Δημάρχου Τροιζηνίας και Μεθάνων Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου και των λοιπών αρχών , πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και τα εγκαίνια του μνημείου της Γ Εθνοσυνέλευσης ως και τα αποκαλυπτήρια της προτομή του Ι.Καποδίστρια .
Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την σημαντική προσωπικότητα του Πρώτου Κυβερνήτη Ι.Καποδίστρια ο οποίος επελέγη στα πλαίσια των εργασιών της εν Τροιζήνι Γ' Εθνοσυνελεύσεως την 14η Απριλίου του 1827.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ