Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Έργα υποδομών για την εκπαίδευση και την νέα γενιά από τον Δήμο Ύδρας

  • Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 13:13
  • 1'

Στις εκπαιδευτικές μονάδες της Ύδρας, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές και τις μαθήτριες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης με ανάρτησή του στα social media.

Επεσήμανε επίσης την διαχρονική στήριξη της δημοτικής αρχής στην εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά και τις ανακανίσεις και τα έργα των σχολικών κτηρίων και των αθλητικών χώρων, στοχεύοντας πάντα στην αναβάθμιση των υποδομών που απολαμβάνει η νέα γενιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουκουδακης ανέφερε:

"Τις τελευταίες μέρες είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε το σύνολο των σχολικών εορτών που διοργανώθηκαν από τις εκπαιδευτικές μονάδες της Ύδρας μας. Οφείλονται συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τις μαθήτριες και τους συλλόγους γονέων για αυτές τις πανέμορφες παραστάσεις και κυρίως για το έργο και την προσφορά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ως Δημοτική αρχή διαχρονικά στηρίζουμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα και τη νέα γενιά στο Νησί μας με κάθε τρόπο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα:

1) Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κτιρίου και του προαυλίου χώρου του Α' Δημοτικού Σχολείου και εξασφαλίστηκε η σκίαση του προαυλίου του.

2) Εκσυγχρονίστηκε το γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου και Λυκείου Ύδρας.

3) Αντικαταστάθηκε το δάπεδο ασφαλείας στο Α' Νηπιαγωγείο. 

4) Μέσω της ΚΕΔΥ, χρηματοδοτήθηκε σειρά μαθητικών δράσεων και εξοπλισμού.
5) Εξασφαλίστηκαν όλες οι άδειες και δημοπρατείται άμεσα το έργο της ανακαίνισης και επισκευής των κτιρίων και των προαυλίων χώρων του Β' Δημοτικού και Β' Νηπιαγωγείου Ύδρας συνολικού προϋπολογισμού 780.000 Ευρώ. 
6) Αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Α' Δημοτικό.
7) Βαίνει προς ολοκλήρωση το έργο της κατασκευής της κτιριακής υποδομής για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού συνολικού προϋπολογισμού 430.000 Ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. 
8) Συντηρούνται συστηματικά όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες του Νησιού μας.
9) Διοργανώθηκε σειρά δράσεων (δενδροφύτευση, καθαρισμός ακτών, αθλητικές δραστηριότητες) με τη συμμετοχή μαθητών. 
10) Κατασκευάσθηκαν τρεις υπερσύγχρονες παιδικές χαρές. 
11) Συντηρήθηκε ο αθλητικός χώρος του γηπέδου.
12) Ξεκινάει η διαδικασία για τη κατασκευή γηπέδου τένις. 
Συνεχίζουμε με έργα Για τα Παιδιά της Ύδρας μας!"