Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Πράσινο φως για τους λογαριασμούς ύδρευσης

  • Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 12:48
  • 1'

Μετά από 18 μήνες καθυστέρησης των λογαριασμών ύδρευσης, εστάλησαν αυτή την εβδομάδα οι λογαριασμοί στους πολίτες του νησιού μας. Oι λογαριασμοί αυτοί δεν είχαν καν εκδοθεί ολόκληρο το μεγάλο αυτό διάστημα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και φυσικά τα έσοδά τους δεν είχαν περιέλθει -όπως προβλέπεται βάσει νόμου- ως ανταποδοτικά, στο ταμείο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας. Κάτι το οποίο συγκέντρωσε έναν υπέρογκο αριθμό χιλιάδων ευρώ -ως οφειλή- που αγγίζει το εκατομμύριο, και που παράλληλα δυσχεραίνει τη σύμβαση της αφαλάτωσης με την ΤΕΜΑΚ, που έπρεπε εντός τριμήνου από την εγκατάσταση αλλά και κάθε μήνα πλέον, η τελευταία να λαμβάνει τα συμφωνηθέντα χρήματα.
Μετά από έναν αγώνα δρόμου, της νέας δημοτικής αρχής του Γιώργου Κουκουδάκη και επίπονης δουλειάς τόσο του Αντιδημάρχου Γιάννη Μπελεγρή όσο και των υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας, οι λογαριασμοί της περιόδου 1/4/13 ώς 30/9/13 εκδόθηκαν αισίως και μπορούμε να πούμε πως ξεκίνησε να μπαίνει το «νερό στο αυλάκι». Η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να εκδίδονται κάθε μήνα οι λογαριασμοί αυτοί, που αφορούν στα παλαιότερα τρίμηνα. Στόχος τους όπως δηλώνει στη «ΦτΥ» ο Αντιδήμαρχος κ. Μπελεγρής, είναι να φτάσουν τον Ιούλιο του 2015 και να έχουν ολοκληρώσει την έκδοση των λογαριασμών των προηγούμενων μηνών, για να μπορούν πλέον, να δρομολογούν μόνο τους τρέχοντες.
Στα σκαριά επίσης είναι ένα νέο σύστημα συντονισμένης διαχείρισης των υδρομετρητών και εν γένει των μετρήσεων που αναμένεται να δώσει λύση, άμεση και απτή, καθώς κάθε υδρομετρητής θα έχει ένα συγκροτημένο ιστορικό με αδιάψευστα στοιχεία, που θα προσφέρει ουσιαστικά μια «ταυτότητα» οφειλής στη συναλλαγή του κάθε πολίτη.