Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Με κάθε επισημότητα η καθέλκυση του υποβρυχίου "Πιπίνος"

  • Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 18:01
  • 1'

Ένας σύγχρονος "μπουρλοτιέρης"

 

Ρεπορτάζ:fonitisydras.com

Με κάθε επισημότητα παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά, η καθέλκυση του υποβρυχίου 'Πιπίνος". Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος ετέλεσε τον αγιασμό και ακολούθησε η ονοματοδοσία του υποβρυχίου. Σύντομα απ' ότι ανακοινώθηκε θα γίνει η ένταξη στο πολεμικό ναυτικό των υποβρυχίων Ωκεανός, Ματρώζος και Κατσώνης. Το νέο υποβρύχιο 'Πιπίνος" θα κάνει δοκιμαστικούς πλόες, πριν ενταχθεί πλήρως στον στόλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο τ. Υπουργός Παιδείας και Βουλευτής της Α΄ Πειραιά και Νησιών Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος και πολλοί άλλοι.

Στην τελετή το 'παρών" έδωσε επίσης Υδραϊκή αντιπροσωπεία με τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπελεγρή, τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Ράππα, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών Γιάννη Σαχίνη και την Γραμματέα Αναστασία Λάσκαρη, την Πρόεδρο του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα και την Αντιπρόεδρο Μάντη Κουντουριώτη, την Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου και φυσικά τους Υδραίους μπουρλοτιέρηδες που έδωσαν ιδιαίτερη και ηρωική αίσθηση. Στον προλιμένα των εγκαταστάσεων του Ναυπηγείου ήταν αγκυροβολημένη η φρεγάτα ΥΔΡΑ σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της καταγωγής του Ανδρέα Πιπίνου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί της η Υδραϊκή αντιπροσωπεία είχε φέρει το "τρομπόνι" του Ανδρέα Πιπίνου το οποίο φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, το οποίο προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό. Συντονιστής της Υδραϊκής Αντιπροσωπείας ήταν ο Γιώργος Μουνδρέας ενώ την εκδήλωση της καθέλκυσης κάλυψε η 'Φωνή της Ύδρας".