Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Μιχαηλίδου στην ενημερωτική εκδήλωση του Γυμνασίου Ύδρας για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Πειραιάς-ΝΑΤ-Ναυτοσύνη»

  • Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 11:00
  • 1'
Την Τετάρτη 22.5.2024 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ύδρας ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Πειραιάς-ΝΑΤ-Ναυτοσύνη» τον οποίο έχει προκηρύξει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Την εκδήλωση στο σχολείο μας τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος και ο Διοικητής του ΝΑΤ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος. Επιπλέον, παρευρέθηκαν: ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, πατήρ Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Κωνσταντίνος Μπεράτης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας κ. Ειρήνη Μπέλεση, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας εκ των οποίων και η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Ύδρας, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας, Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας καθώς και όλοι/όλες οι Μαθητές/τριες μας.
Τους επίσημους προσκεκλημένους καλωσόρισε στο σχολείο μας ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Παντελής ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση αναφερόμενος σε αδρές γραμμές στη σημασία του διαγωνισμού για τη γνωριμία των μαθητών/τριών με τη ναυτιλία και το ναυτικό επάγγελμα. Αναφέρθηκε, ακόμα, στη δράση με τίτλο «Υιοθεσία Πλοίου» την οποία υλοποιεί το σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά και η οποία έρχεται σε πλήρη αρμονία με τον εν εξελίξει διαγωνισμό ζωγραφικής.
Στη συνέχεια, οι ομιλητές κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος ανέπτυξαν τους στόχους του διαγωνισμού και μίλησαν διεξοδικά για το ναυτικό επάγγελμα, ένα επάγγελμα που παραμένει προσοδοφόρο και που με τη βοήθεια της τεχνολογικής εξέλιξης σήμερα είναι σύγχρονο και ασφαλές, δίνοντας μία εξαιρετική επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης.
Ήδη αρκετοί μαθητές και μαθήτριές μας έχουν υποβάλει τα έργα τους για τον διαγωνισμό, έργα τα οποία είναι, κατά γενική ομολογία, εξαιρετικής έμπνευσης και δημιουργίας. Αναμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να έχουν καλή επιτυχία και να συνεχίσουν, εμπνεόμενα από τον πλούσιο σε ιστορία και παράδοση τόπο μας, να είναι τόσο δημιουργικά!
synantmich0524