Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Ο Γιάννης Παστός καταγγέλλει την ποιότητα εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης των σωλήνων αμιάντου

  • Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 16:44
  • 2'
Την ποιότητα εκτέλεσης του έργου της αντικατάστασης σωλήνων αμιάντου καταγγέλλει μέσα από ανάρτησή του στα social media, o δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Μέλλον της Ύδρας", Γιάννης Παστός.
Ο κ. Παστός είχε διατυπώσει τις ενστάσεις του για την πορεία του έργου και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση λογοδοσίας.
Επανερχόμενος με ανάρτηση φωτογραφιών, κάνει λόγο για απαράδεκτη αποκατάσταση των αποχετεύσεων που προκλήθηκαν κατά την εκσκαφή με αφορμή την εγκατάσταση σωλήνων ύδρευσης, που όπως υποστηρίζει, γίνεται με μπαλώματα και αυτοκόλλητες ταινίες δεμάτων. Επισημαίνει δε, ότι είναι αναγκαία η επίβλεψη του έργου από αιρετό, μηχανολόγο, υδραυλικό και εργολάβο. 

Ακολουθεί η πλήρης ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Ύδρας, Γιάννη Παστού:
"Η τραγωδία συνεχίζεται με “εγκληματικές ενέργειες”
Και την ανοχή της Δημοτικής αρχής ….!!!
Στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας και μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα, παρά την άρνηση μελών της Δημοτικής αρχής, να συμπεριληφθεί το θέμα "Πορεία και εξέλιξη του έργου αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου".
Εκεί κατέθεσα με στοιχεία τις ενστάσεις μου για την πορεία, την εκτέλεση, τα τραγικά λάθη του συγκεκριμένου έργου, και την ΜΗ εφαρμογή - εκτέλεση της μελέτης , ενώ απο το 2022 και πρίν την έναρξη των εργασιών, “φωνάζω“ για τον ορισμό αιρετού που θα επιβλέπει το έργο (και αν εκτελείται η μελέτη), μηχανολογου, και Υδραίων υδραυλικών και εργολάβων για την σωστή αποξήλωση και αποκατασταση των πλακών και αρμολογιου.
Στις πρώτες φώτο βλέπουμε την απαράδεκτη αποκατάσταση των αποχετεύσεων που προκλήθηκαν κατά την εκσκαφή με αφορμή την εγκατάσταση σωληνών ύδρευσης, αποκατάσταση, κυριολεκτικά με μπαλώματα και αυτοκόλλητες ταινίες δεμάτων (ανάλογες περιπτώσεις εχουμε δει σε όλο το έργο) !!!!!
Προχειρότητες και απαράδεκτες κακοτεχνίες σε βάρος του νησιού και των πολιτών!!!!!
Η δημοτική αρχή παρά τις επισημάνσεις και οχλήσεις κατά καιρούς, ανύπαρκτη!!!!
Γιατί άραγε;;;;;
Στις τελευταίες φωτογραφίες καταλαβαίνουμε την “ποιότητα εκτέλεσης” όλου του έργου, αφού ο νέος αγωγός ύδρευσης περνάει κυριολεκτικά μέσα από βόθρο λυμάτων !!!
Κάτι που απαγορεύεται Ρητά να έχουν οποιαδήποτε επαφή ο αγωγός ύδρευσης με τα λύματα (υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος όδευσης και εγκατάστασης), και ο πιο αδαής το αντιλαμβάνεται, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι τουλάχιστον Εγκληματικό για την δημόσια υγεία ειδικά στην περίπτωση που από οποιονδήποτε λόγο εισχωρήσουν λύματα στη σωλήνα ύδρευσης!!!!
Αναρωτιέμαι Κύριε Δήμαρχε μέχρι που θα φτάσει η “αδιαφορία” σας ;;;
Γιατι άραγε τόση “σιωπή”;; ;;;;
Τέλος, δεν απαλλάσσονται από την ευθύνη όσοι αρμόδιοι - αιρετοί σιωπούν και δεν παίρνουν θέση, αντιθέτως είναι “συνεργοί “!!!!!!"

Υπογραμμίζει ο κ. Μανίκης:
"Είναι επικίνδυνο για τους κατοίκους της Ύδρας και σαφής η περιφρόνηση της Δημόσιας υγείας όταν επιτρέπεται από την Δημοτική αρχή ο αγωγός παροχής τού δήθεν ποσιμου, ύδατος νά διέρχεται από λύματα.
Από την μία πλευρά επιτελείται το έργο της αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης και συγχρόνως καταστρέφεται το αποχετευτικό. Πλήρης η αδιαφορία των όποιων υπευθύνων ελέγχου των έργων.

Σε κάθε περίπτωση επειδή το θέμα αφορά στη δημόσια υγεία και οι πολίτες έχουν θορυβηθεί με όσα αναφέρθηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παστό, εμείς ως εφημερίδα επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, ο οποίος ανέφερε σε πρώτη φάση, ότι θα απαντηθεί το θέμα στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 3 Ιουνίου και ώρα 19:00. Όμως, ο δήμαρχος, επεσήμανε ότι το έργο επιβλέπεται από την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Νήσων και Αττικής κ. Αγγελική Ανδριοπούλου όπως και από τον Υπεύθυνο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Σπ. Σπηλιώτη. Τόνισε παράλληλα ότι "καλό είναι κάποιοι που επικαλούνται και επαγγελματική ιδιότητα να ξέρουν τι λένε".
Η ΦτΥ θα παρακολουθήσει το εν λόγω δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα θα ασχοληθεί με την περαιτέρω ανίχνευση στοιχείων του δημοτικού έργου, το οποίο μας αφορά όλους.