Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μπίστι - Δηλώσεις Γιώργου Κουκουδάκη για τους υπαίτιους της πρόκλησής της

  • Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 10:18
  • 1'

Η φωτιά που ξέσπασε στις 10:40 βράδυ Παρασκευής 21 Ιουνίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Ύδρα και επεκτάθηκε στο Μπίστι, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή την ώρα είναι οριοθετημένη, είναι σε δύσβατο σημείο και εκεί επιχειρούν 9 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα.

Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα, που έριξαν επιβάτες ιδιωτικού σκάφους. το οποίο έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που έσπευσε άμεσα κάτω από αντίξοες θαλάσσιες συνθήκες, επεσήμανε την αγανάκτησή του, για το πόσο απερίσκεπτα λειυτουργούν κάποιοι άνθρωποι απέναντι στην Ύδρα και όχι μόνο, θέτοντας σε κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί, τον οικισμό του και το φυσικό του περιβάλλον.

Μίλησε επίσης για τις συνέπειες αυτής της πράξης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα κινηθεί ο Δήμος Ύδρας νομικά κατά των υπευθύνων.

Ενώ και στα social media ανέφερε τα ακόλουθα: 

Εκφράζω τις πλέον θερμές ευχαριστίες μου στα στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου μας και στα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έφτασαν χθες (21/06/2024) αργά το βράδυ στο Νησί μας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή "Μπίστη." Ευχαριστίες επίσης οφείλονται στην Λιμενάρχη, στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, στα Μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου μας, στους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, στους ιδιοκτήτες θαλασσίων ταξί και τουριστικών σκαφών, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και στους Βουλευτές Α' Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας για την προσφορά τους σε αυτή την προσπάθεια. Ο Δήμος μας περιμένει το πόρισμα της προανάκρισης που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς προκειμένου να προβεί στα νόμιμα. Επίσης άμεσα θα ζητήσω συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού για να συζητήσουμε την επιτακτική πλέον ανάγκη για την διάνοιξη δασικών δρόμων στο Νησί μας."
fotia 10624