Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Η διαδρομή της πολυτελούς θαλαμηγού το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου στο ακρωτήριο Μπίστι

  • Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 19:28
  • 1'

Την πόρτα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής πέρασαν 13 μέλη του πληρώματος της πολυτελούς θαλαμηγού "ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ 1".

Στο σκάφος επέβαιναν 17 υπήκοοι Καζακστάν.

Από το πολυτελές σκάφος, φέρεται σύμφωνα με καταγγελίες και καταθέσεις στο λιμενικό σώμα, ότι το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου επιβαίνοντες που έκαναν πάρτυ, εκτόξευσαν φωτοβολίδες ή πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά δυσπρόσιτο σημείο νοτιοδυτικά της Ύδρας στο ακρωτήριο Μπίστι απέναντι από τη βραχονησίδα Τσούγκρη.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή με σκάφος του λιμενικού σώματος, μέλη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας και ιδιωτικά πλωτά μέσα.

Ενώ το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου η φωτιά οριοθετήθηκε με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων.

Το υπέροχο πευκοδάσος της Ύδρας κινδύνευσε να καταστραφεί. Σύντομα θα έχουμε τον απολογισμό της καμμένης έκτασης.

Το σκάφος το βράδυ της Παρασκευής αναχώρησε από την Ύδρα και έφτασε στην Βουλιαγμένη και κατόπιν στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, για να δοθούν από το πλήρωμα του σκάφους και τους επιβάτες, καταθέσεις και περαιτέρω στοιχεία για το συμβάν στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

Τα μέλη του σκάφους κρατούνται και είναι υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς. Το δε σκάφος κατασχέθηκε.

Το Λιμεναρχείο Ύδρας έχει συλλέξει στίγματα και στοιχεία από τα παραπλέοντα σκάφη.

Σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά το ακριβές στίγμα του σκάφους ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, όπως καταγράφηκε από την ειδική ναυτική πλατφόρμα κίνησης πλοίων και σκαφών Marine Traffic.

platforma 10624

platf10624