Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Από την εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορέας και έξαρχο Ιαπωνίας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ

  • Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 21:35
  • 1'

Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας.


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 4η Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας και έξαρχον Ιαπωνίας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής - Καθηγητής κ. Σωτήριος Δεσπότης , ο οποίος αναφέρθηκε στο υψηλό έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής εν Κορέα και στη δράση του Μητροπολίτου αυτής κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ.
Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και έξαρχος Ιαπωνίας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ομίλησε με θέμα: "Προσαρμογή - Ενσωμάτωση - Σάρκωση. Μια πρόταση".
Με γλαφυρότητα και ακαδημαικό λόγο ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον τρόπο δράσης και λειτουργίας του ιεραποστόλου και τόνισε την πνευματική διάσταση αυτού.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού έργου στην Ιερά Μητρόπολη Κορέας μέσα απο την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.
Τέλος η νεανική χορωδία του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως απέδωσε άσματα και ύμνους.
Στην ως άνω πνευματική εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Κυρίου ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Κυρίου Κυρίου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β'.
Αμφότεροι εξήραν την προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου Αγίου Κορέας, αναφερθέντες στο επίπονον και πολισχεδές Ιεραποστολικόν έργον το οποίον συντελείται υπ’ Αυτού στην Ι. Μητρόπολή του.
Επίσης παρέστησαν Ακαδημαϊκοί και πολλοί κληρικοί.
Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. ΕΦΡΑΙΜ, εκπροσώπησε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ekd1040224