Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Γνωρίζεις πολλά για την ελληνική φύση; Παίξε στο διαδικτυακό παιχνίδι της WWF

  • Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 17:00
  • 1'

 

Πού βρίσκεται ο ελληνικός Καναδάς; Πώς ξεχωρίζει κανείς τη φωνή του τσακαλιού; Γιατί τα φλαμίνγκο είναι ροζ και ποια είναι τα απειλούμενα είδη της Ελλάδας; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις και που θα κληθούν να δώσουν, όσοι δοκιμάσουν το νέο διαδικτυακό παιχνίδι του WWF Ελλάς, «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ερωτήσεις». 

Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία να μπει κανείς σε ένα διασκεδαστικό μονοπάτι εξερεύνησης της ελληνικής φύσης. Μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι τολμηροί ενήλικες, ταξιδεύουν σε τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους περιοχές της Ελλάδας, μαθαίνοντας άγνωστες πτυχές τους και διασκεδάζοντας. Το παιχνίδι ευαισθητοποιεί, προσφέρει γνώση και επιβραβεύει τον «πράσινο» τρόπο σκέψης.
Από τη Θράκη, μέχρι τις Κυκλάδες και από εκεί στην Αττική, οι τρεις πίστες του παιχνιδιού φέρνουν τους παίκτες σε γνωριμία με διαφορετικού χαρακτήρα περιοχές που έχουν μια ιδιαίτερη αξία αλλά και σημασία ως προς τον τρόπο ζωής μας.
Το παιχνίδι υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Innovation Fund του WWF Ολλανδίας, ενώ στη δημιουργία του συντέλεσε το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Δείτε το ακόλουθο video για να πάρετε μια γεύση.

Πολυμέσα