Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Το Γυμνάσιο Ύδρας ενημερώθηκε από τη HELMEPA για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη γαλάζια κληρονομιά

  • Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 20:31
  • 1'
Την Πέμπτη 21.3.2024 εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος «HELMEPA» παρουσίασαν στο Γυμνάσιο Ύδρας το πρόγραμμα «Blue Life».
Το πρόγραμμα είχε ως θέμα την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης και τη διατήρηση της γαλάζιας κληρονομιάς.
Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για τις προοπτικές απασχόλησης των νέων στα επαγγέλματα της θάλασσας, την ασφάλεια στη θάλασσα, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις του υπερτουρισμού.
Στη συνέχεια, μετέβησαν με τη συνοδεία των καθηγητών/τριών τους στο λιμάνι προκειμένου να παρακολουθήσουν τον καθαρισμό του λιμανιού από την ομάδα δυτών της MEPP (Mediterranean Company Environmental Protection).
Με αυτόν τον τρόπο συνειδητοποίησαν βιωματικά ότι η θαλάσσια ρύπανση έχει ολέθριες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή όλων μας και ότι με κοινή προσπάθεια μπορούμε, προστατεύοντας τη θάλασσα, να διασφαλίσουμε ένα καθαρό και βιώσιμο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.
Από το Γυμνάσιο Ύδρας ευχαριστούν θερμά την HELMEPA, τον Δήμο Ύδρας και ιδιαίτερα την κ. Ειρήνη Μπέλεση για τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης, η οποία συνέβαλε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στο μείζον ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.