Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Πρώτη επίσημη άφιξη για το ναύδετο. To Star Breeze έκανε ποδαρικό!

  • Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 13:34
  • 1'

 

Την πρώτη επίσημη άφιξη υποδέχτηκε σήμερα το ναύδετο του νησιού μας. Το κρουαζιερόπλοιο Star Breeze «έδεσε» με ασφάλεια με τη βοήθεια του φορτηγού πλοίου «Δημήτριος». Το πολυτελές πλοίο χωρητικότητας 212 επιβατών που απευθύνεται σε αγγλόφωνο κοινό, ηλικίας 40-75 ετών από την Αμερική, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Αυστραλία, είναι το πρώτο που ουσιαστικά εγκαινίασε σήμερα το ναύδετο, που βρίσκεται κοντά στο νησάκι του Αγίου Νικολάου στο Καμίνι. 

krouaziera2Το έργο του ναύδετου αποτελεί μια αξιόπιστη λιμενική εγκατάσταση, που επιτυγχάνει να διασφαλίσει τις απαιτήσεις των Διεθνών Συνθηκών. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Άγγελου Κοτρώνη, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 350.000 ευρώ και αφορά σε πλοία μέχρι 180 μέτρα.

Η σημερινή δημοτική αρχή του Γιώργου Κουκουδάκη συνεχίζει το έργο της τουριστικής υποδομής, ώστε να δένουν με ασφάλεια τα κρουαζιερόπλοια και με τη βοήθεια των εμπλεκόμενων φορέων και των τοπικών παραγόντων να αξιοποιείται το ναύδετο προς όφελος του νησιού. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Πρόεδρός του Γιάννης Μπελεγρής κάνει όλο αυτό το διάστημα συντονισμένες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Περιμένουμε πλέον και άλλα κρουαζιερόπλοια στην Ύδρα. Μια δυνατή καλή αρχή έγινε. Η κρουαζιέρα δίνει έναν άλλο αέρα στο νησί μας, το οποίο διαθέτει διαχρονικά το υπόβαθρο ενός τόπου που αποτελεί πόλο έλξης και θαυμασμού για κάθε επισκέπτη, γι’ αυτό και πρέπει πάντα να βρίσκεται στην ατζέντα της κρουαζιέρας.

Έξοδος Στην Ύδρα