Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πλήγμα για την Ύδρα η «μετακόμιση» του Συνεδρίου των Ασφαλιστών στην Πύλο

  • Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 16:31
  • 1'

Μετά από 19 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Συνεδρίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στην Ύδρα ήρθε και επίσημα το τέλος...

Ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ Δημήτρη Μαζαράκη, ότι φέτος η διεξαγωγή του 20ου Συνεδρίου θα γίνει στο Κόστα Ναβαρίνο αντί για την Ύδρα.
Πριν από τρεις μήνες η ΦτΥ καθώς είχε ανεπίσημα την πληροφορία αυτή, είχε αναδείξει το πρόβλημα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και ευελπιστώντας ότι το επετειακό συνέδριο που κλείνει τα 20 χρόνια φέτος και φέρει το όνομα Hydra Meeting, θα κατάφερναν οι υπεύθυνοι να το κρατήσουν τελικά στο νησί μας. Δυστυχώς η τοπική μας κοινωνία, αρχές και αρμόδιοι, απ’ ότι φαίνεται στην πράξη, δεν έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τη συνέχιση του συνεδρίου καθώς δεν είχαμε και καμιά ενημέρωση.

Και μιλάμε για ένα συνέδριο-θεσμό που απλωνόταν σε πολλά σημεία του νησιού, από τη συνεδριακή αίθουσα της Μητρόπολης, το ΙΑΜΥ, τον Όμιλο κ.α., δίνοντας στα τέλη κάθε Σεπτέμβρη που γινόταν, μια ανάσα στην Ύδρα και τις επιχειρήσεις της.

Για την ιστορία γράφαμε, όταν ήταν ακόμη νωρίς, στο «Πες μου», μηνός Οκτωβρίου 2017:
«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που εδώ και 19 χρόνια γίνεται στην Ύδρα, έχοντας μάλιστα δώσει παραδοσιακά το όνομα του νησιού μας σ΄αυτήν, πρόκειται να μετακομίσει την προσεχή χρονιά στην Πύλο. Και ενώ τα 20α γενέθλια της ασφαλιστικής συνάντησης θα γιορτάζονταν εδώ, οι υπεύθυνοι προώθησαν την ιδέα για να γίνουν στο Costa Navarino. Είναι ένα πλήγμα αυτό για την Ύδρα. Ο συνεδριακός τουρισμός θα έπρεπε να διατηρείται και να υποστηρίζεται. Μην περιμένουμε λοιπόν ότι έχουμε το μονοπώλιο, γιατί απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλα μέρη της Ελλάδας που κερδίζουν στα... σημεία!»