Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Ρεκόρ επισκεπτών στην Ύδρα το καλοκαιρινό τρίμηνο

  • Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 20:10
  • 1'

Λίγο πριν τελειώσει ο Σεπτέμβρης και εξακολουθεί η τουριστική κίνηση στην Ύδρα να κινείται σε πολύ καλούς ρυθμούς.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η τουριστική κίνηση ήταν θεαματικά αυξημένη. Και συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενάρχη Ύδρας, Γιώργο Μανδαλάκη, την Ύδρα επισκέφτηκαν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 167.000 επιβάτες!

Σαφώς βασικό πλεονέκτημα για την επισκεψιμότητα αυτή, οι αυξημένες κλίνες σε ξενοδοχεία και σπίτια AirBnb στην Ύδρα αλλά και την Αθήνα ως κεντρικό προορισμό, η καθημερινή πρόσβαση με ταχύπλοα από Πειραιά και γύρω νησιά, τα τουριστικά πλοία, τα δρομολογιακά σκάφη από Πελοπόννησο και Ερμιόνη αλλά και τα σκάφη αναψυχής (κότερα, yacht) που προσεγγίζουν το λιμάνι και τους γύρω όρμους.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης επισημαίνει ότι η προβολή του νησιού ως ιδανικού προορισμού βασίζεται κατά πολύ στη συμμετοχή της Ύδρας στις τουριστικές εκθέσεις (Λονδίνο, Μόσχα, Βιέννη, Παρίσι, Βερολίνο, Θεσσαλονίκη) αλλά και των φυλλαδίων του Δήμου που έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ρωσικά καθώς και στην προώθηση με συμμετοχή στην περσινή έκθεση σε 350 Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες στη Μαρίνα Αλίμου.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τονίσουμε τη μεγάλη συνεισφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας και της Προέδρου της, Μαρίας Κλαδάκη Πιερρουτσάκου, η οποία μαζί με το ενεργητικό Δ.Σ. και τα μέλη της Ένωσης φροντίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον για τη φιλοξενία και δωρεάν παροχή υπηρεσιών, τουριστικών πρακτόρων και αναγνωρισμένων δημοσιογράφων σε παγκόσμιο επίπεδο. Και το κυριότερο κρατούν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, επαφή με τους ξένους παράγοντες, με πολύ καλές δημόσιες σχέσεις και management.

Παράλληλα για την επισκεψιμότητα στο νησί μας το δυνατό χαρτί εξακολουθούν να είναι οι αναβαθμισμένες παροχές υπηρεσιών εστίασης και φιλοξενίας, ο έλεγχος και η εποπτεία του λιμανιού, οι γάμοι ελλήνων και ξένων που επιλέγουν το νησί μας και μαζί τους φέρνουν πλήθος συγγενών και φίλων, επίσης ορισμένες εκδηλώσεις με μεγάλο εκτόπισμα, καθώς και η συνεχής διαφήμιση με φωτογραφίες επισκεπτών και σχόλια που αναρτούν οι ίδιοι στα social mediα. 

Για να μην κακομαθαίνουμε πάντως με την αυξημένη κίνηση, καλό είναι να κρατάμε σαν νησί ένα επίπεδο ελκυστικό στις παροχές μας και να μην υπάρχει το ενδεχόμενο του εύκολου κέρδους, με την έννοια ότι τον εκάστοτε επισκέπτη τον θέλουμε να μας ξαναέρθει σύντομα, και κυρίως να αποτελέσει "ευχαριστημένο επισκέπτη" και ταυτόχρονα διαφημιστή του νησιού μας.