Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

National Geographic: Η Ύδρα στα 25 καλύτερα νησιά της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφτεί κανείς

  • Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 11:54
  • 1'

Με τον τίτλο Κατοικία καλλιτεχνών, το National Geographic κατατάσσει την Ύδρα ανάμεσα στα 25 καλύτερα νησιά της Ελλάδας που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. 

Γράφει για το νησί μας η Alexis Averbuck: "Μόλις δύο ώρες με το πλοίο από την Αθήνα, η -χωρίς αυτοκίνητα- Ύδρα,  είναι εδώ και καιρό γνωστή ως νησί των καλλιτεχνών, με γκαλερί και πολιτιστικά φεστιβάλ που δημιουργούν μια ζωντανή ατμόσφαιρα.

Γλιστρώντας στο λιμάνι της Ύδρας, οι σειρές των πέτρινων σπιτιών λάμπουν στο απαλό φως του ήλιου και υψώνονται στα επιβλητικά βραχώδη βουνά. Αυτό το χωρίς αυτοκίνητα νησί, στον Σαρωνικό κόλπο προσελκύει τους επισκέπτες με το πολυσύχναστο λιμάνι του και την αίσθηση της απόλυτης διαχρονικότητας - εδώ δεν υπάρχουν διαφημιστικές πινακίδες ή σκούτερ και η επιρροή της τεχνολογίας μοιάζει πολύ μακριά.

Μια επίσκεψη στην Ύδρα είναι μια βύθιση στην καλύτερη ελληνική ζωή και τέχνη. Ξεκινήστε τις εξερευνήσεις σας περπατώντας πέρα από τα κανόνια του κάστρου του Μιαούλη για να φτάσετε στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, όπου μια ετήσια εγκατάσταση αστέρων του κόσμου της τέχνης γεμίζει ένα πρώην σφαγείο στην προκυμαία.

Για μια αλλαγή σκηνικού, περπατήστε στα πέτρινα δρομάκια της Ύδρας και στα ρουστίκ παράκτια μονοπάτια της, τα οποία οδηγούν σε μυριάδες απόκρημνους όρμους με βαθυγάλανα νερά. Καθίστε και απολαύστε τη θέα πίνοντας έναν καφέ ή ένα κοκτέιλ στο beach bar της Υδρονέττας, προτού περπατήσετε ένα μίλι πιο κάτω στη βορειοδυτική ακτή για ένα χαλαρό γεύμα σε ταβέρνα με θαλασσινά στη Μαρίνα στο παραθαλάσσιο χωριουδάκι του Βλυχού ή στο Four Seasons - καμία σχέση με τη μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων - στην παραλία Πλάκες για ξαπλώστρες και παγωμένο καπουτσίνο.

Για να μείνετε κάπου, δοκιμάστε το νέο ξενοδοχείο Keresbino στην καρδιά της πόλης της Ύδρας."