Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η ελληνική γαστρονομία στο πιάτο, "σερβιρισμένη" από τον Γιώργο Πίττα και την Μπήλιω Τσουκαλά

  • Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 20:51
  • 2'

Eίναι πολύ σημαντικό μέσα στις εκατοντάδες ιστοσελίδες και αναρτήσεις για την ελληνική γαστρονομία, να μπορείς να βρεις μια "όαση", να ενημερωθείς απλά, σταράτα, χωρίς πολλές «σάλτσες» και να πλοηγηθείς στις αξίες και τα αγαθά του γαστρονομικού μας πολιτισμού.

Ο Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας (Greek Gastronomy Guide) αποτελεί μια πολύ σοβαρή προσέγγιση του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Eίναι μια ιστοσελίδα της οποίας ηγείται ένα αγαπημένο μας ζευγάρι και συμπολίτες μας.

Ο Γιώργος Πίττας και η Μπήλιω Τσουκαλά.
Δεν χρειάζονται συστάσεις, ούτε τίτλοι για τους δυο τους, μια και το βιογραφικό τους είναι από μόνο του τόσο βαρύ και δυνατό, όσο πλέον είναι και οι βαλίτσες των ταξιδιών τους, που αποκαλύπτουν γεύσεις και εμπειρίες από όλη την Ελλάδα.

Εκτός από την ανάδειξη και στήριξη του γαστρονομικού μας πλούτου, ο οδηγός έχει επίσης σκοπό να ενημερώσει τους επισκέπτες του, για τους τόπους και τα τοπία, τα προϊόντα και τους ανθρώπους, την ιστορία και την παράδοση, τα δρώμενα και τις τελετουργίες, τις αγορές και την επιχειρηματικότητα, να φέρει γεύσεις, συνταγές και τοπικές κουζίνες, που ξετυλίγονται μπροστά μας με τέτοιο τρόπο, ώστε ο κάθε τόπος να συγκροτείται ως γαστρονομικός προορισμός.

Όπως υποστηρίζουν άλλωστε οι επικεφαλής της ιστοσελίδας, Γιώργος Πίττας και Μπήλιω Τσουκαλά: «Το greekgastronomyguide.gr δημιουργήθηκε για να αναδείξει την ελληνική γαστρονομία στο σύνολό της, αγκαλιάζοντας όλες τις πτυχές και όλες της τις διαστάσεις, γιατί πιστεύουμε ότι η λογική που συνδέει το πλέγμα «Τοπίο - Περιβάλλον - Αγροτική Οικονομία - Αγροδιατροφικά Προϊόντα - Γαστρονομία - Πολιτισμός - Τουρισμός» μπορεί να μπορέσει να αποτελέσει βασικό πυλώνα της νέας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
Σκοπός μας είναι η λεπτομερής καταγραφή της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε περιοχής της χώρας, μέσα από μια ολιστική, αλλά κυρίως ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι αποτέλεσμα επιτόπιας έρευνας, καταγραφής και φωτογράφισης με προσωπική συνέντευξη και επίσκεψη στους χώρους. Η αρχική καταγραφή προήλθε από τα ταξίδια του Γιώργου Πίττα που εδώ και 25 χρόνια ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και αποτυπώνει τα πλέον αχαρτογράφητα θέματα της ελληνικής γαστρονομίας - μέρος των οποίων περιέχεται στα 6 βιβλία του - και από τις έρευνες της Μπήλιως Τσουκαλά, όταν από το 2003 στις τηλεοπτικές της εκπομπές στην ΕΡΤ πρωτοπαρουσίαζε τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων της ελληνικής επαρχίας».

Μια ματιά στην ιστοσελίδα θα σας πείσει, αλλά και θα σας γεμίσει με το άρωμα και τον πολιτισμό κάθε τόπου, τα φαγητά, τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις και την αγάπη για την Ελλάδα και τα μέρη της.
Και μην ξεχάσετε να δείτε στον οδηγό και την Ύδρα με τους δικούς της γευστικούς θησαυρούς, όπου μαζί με την καταγραφή και ανάδειξη της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του νησιού μας, γίνεται παράλληλη συγκροτημένη σύνδεση του Τουρισμού με τον Γαστρονομικό Πολιτισμό της Ύδρας.